Karayolları Trafik Kanunu Taslağını değerlendirmek için Düzce, Bolu ve Adapazarı sürücü kursu sahipleri Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal başkanlığında biraraya geldi.

Sürücülerin yeni yasaya karşı tepkili olduğu gözlemlenirken yapılan toplantı hakkında bilgi veren Konfederasyon Başkanı Dursun Önal, taslakla ilgili sürücü kurslarını uyararak kurs sahiplerine çektiği faksla “ Yeni taslakta sürücü kursları aleyhine herhangi bir şey yok diye basın toplantısı yapan bazı sorumsuzlar olduğunu arkadaşlarımız telefon ile bildirdiler. Taslağı okumadan, bilen birine sormadan, ulu orta söylenen sözler çok aleyhimize olacaktır. Sizleri uyarıyorum, iş ciddidir. İş yerimizin kapanmaması, 50 bin çalışanımızın işsiz kalmaması için 1996 öncesine dönmek arzusunda olanların ikaz edilmesini ve yardımlarınızı sektör olarak bekliyoruz.” ifadelerine yer verdiğini söyledi.

Taslaktaki bazı düzenlemeler ise ilkokul mezunlarının ehliyet almasını engellemek, Emniyet ekiplerinin direksiyon sınav yapmasına imkan sağlamak şeklinde oluştu. Taslakta sürücü kurslarının işlevini daraltacak maddelerde bulunuyor.