Görevi süresince bir çok eleştiriye maruz kalan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça'ya Genel Merkez tarafından yeniden ilçe başkanlığı görevi verildi. Tek aday olarak kongreye girecek olan İlçe Başkanı Dergah Akça, kamuoyu değerlendirmeleri, yaklaşan ilçe kongresi ve yeni yönetim oluşturma çalışmaları ile ilgili Akçakoca Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

"Bir koltukta olmam zerre kadar önemli değil ancak..."

Kendisine yönelik yapılan eleştiriler için uzun süredir suskunluğunu koruyan Akça, ilk kez konuştu. "Siyasetin doğası gereği, iktidar partisinin icraatlarının konuşulması, ilçe başkanının eleştirilmesi, gündem olması olağan şeylerdir." diyen Akça, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hatta ben bu konuya ilgi duyulmasını anormal bulmuyorum. Biz eleştirileri siyasetçi olarak dikkate alır, değerlendiririz. Anormal olan işin başka boyutu var. Maalesef eleştirinin dozunun kaçırılması ve gerçek dayanakları olmayan eleştiriler bizi üzdü. Seviyeyi düşürüp, böylesi eleştirileri yapanların, yazanların dahi doğru olmadığını bildiği konuları gündeme taşımaları, bel altı vurmaları tek üzüldüğüm nokta olmuştur. Her zaman şunu söyledim, söylüyorum, biz dört dörtlük değiliz, herkes gibi bizim de eksiklerimiz olmuştur, olacaktır. Gönül verdiğimiz bu davaya benden daha iyi hizmet verecek biri varsa, bize onlara ön vermek, kenara çekilmek ve bir nefer olarak çalışmak düşer diye her zaman söylemişimdir. Ben bunu bugün değil dün de söyledim, yarın da söylerim. Siyasi ikbal için değil, sadece AK Parti'nin bu ülkeye çok şeyler verdiği için ve bu hizmetlerin bir parçası olmak daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için çalışıyoruz. Ben böyle düşünüyorum. Bir koltukta olmam zerre kadar önemli değil. Ancak bunun onurunu, gururunu tabii ki yaşıyorum.”

İlçe teşkilatında değişim olacak

Kongre öncesi hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü yeni yönetim listesi hakkında da değerlendirmeler bulunan Akça, "Yeni bir dönem için yeni yönetim ve yeni kadrolar oluşturulurken bir takım değişiklikler mutlaka olacaktır. Bunun olmasını kesin bir dille Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan net olarak ifade etmiştir. Görevden alınanlar, bırakanlar oldu, olacaktır da. Ancak alınanlar, bırakanlar devam edenler ve yeni göreve gelenler dahil çok daha ciddi bir yarış içinde olduğumuzun farkında olarak siyaset yapmak zorundayız. Bu noktada ben de dahil ilçede görev alacaklar bu bilinçle hareket edecektir. Çünkü önemli bir sistem değişikliği var ve bunun idrakine ilk önce varan, ayak uyduran siyasette ilk önce başarıyı yakalayan ve ipi göğüsleyen olacaktır. Siyaset yapmada en önemli etken bu olacaktır.”

"Akçakoca’da en büyük başarıyı kazanacak bir ekibin oluşacağından eminim"

Kongreye kadar yeni yapılanma ile ilgili tüm kesimlerle istişareli olarak çalışmalar yürüttüklerini belirten AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça, şunları kaydetti: "Biz büyük bir camiayız. Bizden önce görev yapmış tecrübeli abilerimizle, camianın önde gelenleriyle, bu davaya gönül verenlerle, bakanımız ve vekillerimizle konuyu derinlemesine tartışıyoruz. Fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. İster istemez bir değişimin içine gireceğiz. Zira yönetim kadrolarında daralma yapıldı 20’den 15’e düştük. Bu önemli etken… Bu nedenle bazı arkadaşlarımızın dışarıda kalmasına ve değişikliklerin yaşanmasına neden olacak. Kamuda görev alanların iş yoğunluğu dikkate alınarak bir değerlendirme yapılacak. Bir çok başarıda birlikte çalıştığımız, gönül birliği yapmış, zorlukları aşmış arkadaşlarımızın durumlarıyla ilgili bir anda karar verme durumunda değiliz. Bu konuda neler yapılabileceğine çalışıyoruz. Şu anda hiçbir sıkıntı yok. AK Parti'yi başarıya götüren temel değerlerden biri de özveridir. Her partilimizin kafasında ki düşünce, daha yararlı olabilecek kişinin görevde olması arzusudur. Bu anlayışın hakim olduğu Akçakoca Teşkilatı'nda ben çok sağlıklı ve başarılı bir süreç yaşayacağımızdan ve 2019 seçimlerinde Akçakoca’da en büyük başarıyı kazanacak bir ekibin oluşacağından eminim.”

C. ÜSTÜNER