Düzceli hayırsever Hacı Hanife Türkseven, sadece ülkesindeki değil dünya üzerindeki sıkıntı çeken Müslümanlar’dan desteğini esirgemiyor. Memleketi Düzce’de eğitim başta olmak üzere birçok alanda hayır ve bağışları bulunan şehrin tanınmış ailelerinden Türkseven Ailesi’nin büyüğü Hacı Hanife Türkseven, bu kez susuzluk ve kirli su problemi yaşanan Afrika kıtasına yardım elini uzattı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Afrika ülkesi Çad'da bir grup hayırseverle birlikte açtırdığı su kuyusu ile binlerce kişinin temiz suya kavuşmasını sağlayan ‘Düzce’nin Hacı Annesi’ Hanife Türkseven, Müslüman kardeşlerinin hayır duasını aldı.

Büyük bir su krizinin yaşandığı bölgede, Hacı Anne ve hayırseverlerin açtırdığı kuyularla temiz sudan istifade eden Afrikalı Müslümanlar, tamamen içilebilir suya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Cansuyu Derneği’nden Hacı Anne’ye teşekkür

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yaptığı bu anlamlı bağış için Hacı Hanife Türkseven’e gönderilen Teşekkür Belgesi’nde şu ifadeler yer aldı:

“Derneğimize yaptığınız su kuyusu bağışı ile Çad'da ‘CANSUYU GÖNÜLLÜLERİ HAYRATI’ adıyla, bir adet su kuyusu açılmıştır. Kuyu açılan bölge insanlarının selam ve hayır dualarını size iletirken yaptığınız yardımların tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz. Bu vesile ile derneğimize göstermiş olduğunuz ilgi ve değerli yardımlarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Öte yandan Afrika kıtasının ortasında yer alan, dünyanın en yoksul ülkelerinden Çad'da yaklaşık 15 milyon kişi yaşıyor. Ülke insanı, şehir merkezleri dışında elektrik ve suya ulaşmakta güçlük çekiyor. Türk hayırseverlerin girişimleriyle son yıllarda Çad'ın birçok noktasında temiz su temini için çalışma yapılırken, Hacı Hanife Türkseven’in bölgedeki bağış çalışmalarının bununla sınırlı kalmayacağı öğrenildi.