Düzce’de kurulu bulunan fabrikasında ürettiği MDF ile Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alan Divapan’ın senelerdir suyu kaçak kullandığı tespit edildi. 150 işçi ile üretim yapılan fabrikada şebeke suyunun kapalı olduğu ve Düzce Belediyesi’ne bu zamana kadar sadece abonelik bedeli olan 270 TL’nin ödendiği ortaya çıktı.

Bu bir Cengiz Tuncer Operasyonu
Bu vahim durumu gözler önüne seren kişi ise yine sağlık alanındaki çalışmaları ile adından söz ettiren başarılı cerrah Cengiz Tuncer oldu. Düzce Üniversitesi Beyin Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyeliği görevinin yanı sıra Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün A Takımı içerisinde yer alan ilk isimlerden olan Tuncer, Sağlık Danışmanlığı görevini yürütürken yakın tarihte Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Bu görevle birlikte sorumluluğu daha da artan Tuncer, Düzce Belediyesi Et Kombinası’nda ortaya çıkardığı küpesiz hayvan kesimi skandalının ardından bu kez köklü firmaların başında gelen Divapan’ın olması gerektiği gibi şebekeden gelen suyu değil izinsiz kuyu suyunu kullandığını yaptığı inceleme sonucu gün yüzüne çıkardı.



Zabıta ekipleri ile yaptığı baskın her şeyi ortaya çıkardı
Gelen her ihbar ve şikayeti titizlikle değerlendiren Başkan Yardımcısı Tuncer, zabıta ekipleri eşliğinde fabrikaya yaptığı baskında kaçak şekilde açılan kuyu suyunun kullanıldığını tespit etti.

Kuyu yetmedi bir de dereden su çekmişler
Yapılan araştırmada kaçak su kuyusunun yanı sıra fabrika yakınından geçen dereden de su çekilerek yine üretimde kullanıldığı belirlendi. Tüm bu tespitler tutanak altına alınırken, 24 saat fabrikanın bacasının tüttüğü göz önüne alındığında aylık 70 bin lira 100 binlira  arası su faturası ödemesi gereken Divapan’ın yıllardır tek kuruş vermeden milyonluk su kaçağına imza attığı ortaya çıktı.

Yönetim tutanağı kabul etmedi
Öte yandan bu durumun belediyeye daha önce de şikayet edilmesine karşılık görmezden gelindiği iddia edilirken, sloganı "Enerji Yönetiminde Sektörde Lider, Çevreye Duyarlı, Kalitede Öncü...” olan bir kurumun yönetiminin kaçak su kullandığı için tutulan tutanağı da kabul etmediği öğrenildi.

Yönetimdeki eski bakan devreye girdi
Divapan’ın yönetim kurulunda eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlarından birinin yer aldığı ve bu eski kabine üyesinin tutanak olayından haberdar olur olmaz Düzce’deki siyasilerle irtibata geçtiği bilgisi edinildi.

Sloganı “Çevreye Duyarlı” ya işçi sağlığı?
 Ayrıca sağlık açısından tehdit oluşturan kuyu suyunu kullanmak ve içmek mecburiyetinde bırakılan işçilerin de sağlık taramasından geçirileceği öğrenildi.

HABER: S.ÜNSAL