Bugün iktidar olmakla muktedir olmak arasında iki çarpıcı örneğinden bahsedeceğim. Biliyorsunuz, Düzce Belediyesi’nde geçtiğimiz haftalarda bir nöbet değişimi yapıldı. Belediye başkan yardımcıları değişti ve belediye başkan vekilliğine Sayın Hüdaver Gösterişli getirildi. Aynı zamanda meclisi yönetme noktasındaki meclis başkanvekilliğine bir seçim yapılarak o göreve getirildi.

Şimdi Düzce Belediye Meclisi’nde 19 tane AK Parti’nin 4 tane de MHP’nin meclis üyesi var, bakıyorsunuz 23 rakamını yakalıyorsunuz. Bu yetkinin verilmesi noktasında meclis gündemine konu geldi ama seçime katılan 15 üye var. MHP 1 tane fireyle katılıyor bu seçime. Yani, 23 nerede 15 nerede? MHP’li üyeler, Hüdaver Bey’e gelip oy kullanmasa, dâhil olmasa, Cumhur İttifakı’nın sesi soluğu olmasa, Faruk Özlü’nün belediye başkan vekilliği ve meclis başkan vekilliği görevini verdiği Hüdaver Bey’i seçtiremeyecekmiş.

Otorite boşluğu burada çok ciddi bir şekilde ortaya çıkmış, yazık. İktidar olmak ve muktedir olmak… Denge bu! Parti grubundan ayrılan AK Partili belediye meclis üyeleri belediye oturumuna gelmiyor, bir avukat olan da daha sonra, oylama bittikten sonra meclise geliyor. Çok enteresan ya hu. Bunlar bir şeylerin ayak sesleri. İYİ Partili Yunus Özay Er, 2 sene sonra belediyeyi teslim alacağız diyorsa bunları görerek söylüyor.

Şimdi Cumhur İttifakı’nın düştüğü boşluklardan birisi de Akçakoca. Biliyorsunuz 2019 seçimlerinde Okan Yanmaz, AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ’den büyük bir farkla başkanlığı almıştı. Daha sonra da arızalı bir iş yaptı. Borçlarını Akçakoca’nın içine astı, ondan sonra husumet başladı. Cumhur İttifakı’nda ciddi çatlaklar oluşmaya başladı. Geldiğimiz noktada iki tane anekdot var.

Geçtiğimiz günlerde belediye ‘39 tane işçiyi çıkardık’ diye bir açıklama yaptı. Hafta sonu da belediye başkanı Okan Yanmaz, MHP’nin yerel yönetimlerle ilgili Antalya’daki toplantısında, MHP Yerel Yönetimler Başkanı Sadir Durmaz, “AK Partilileri belediyeden atmışsın?” deyince; “Efendim attık ama bu atılanların 34-35 tanesi de MHP’li. 4 tanesi AK Partili” diye bir diyalog yaşanıyor. Bu 4-5 taneyi belediyeye kim koydu? Birazdan geleceğiz oraya…

Şimdi hafta başladı, pazartesi günü Akçakoca Belediye Başkanlığı makamının ve iştiraklerinin borç yüzünden elektrikleri kesildi. Yahu nasıl olur bu? Belediye başkanlığı binasının elektriğini kim nasıl keser? Hangi bürokrat, hangi Sedaş veya Sepaş yetkilisi, hangi yiğidin hangi adamı bu elektriği kesme cesaretine haiz olur? Hem de Cumhur İttifakı’nın! İktidarı muhalefeti bir kenara bırakalım. Bir önceki dönem, Cüneyt Yemenici AK Parti’den belediye başkanıyken tam 5 sene 4 milyonTL’ye yakın bir rakam olan elektrik borcunu ödememiş, biriken 6 milyona yakın bir rakam var. 5 sene kesmedin de 6. sene Cüneyt Yemenici seçim kaybedip MHP geldikten sonra bir kesildi, tantana oldu. Şimdi işçiler çıkartıldı. ‘Bu insanları fazladan aldık, maaş sıkıntısı var, bankamatik memuru gibi adamlar da varmış.’ falan işin detayına girmiyoruz da… Bunlar çıkarılınca elektrikler kesilmiş, enteresan.

Cüneyt Yemenici bu anlamda Akçakoca halkı tarafından kabul görmemiş bir adam. Şimdi insanlar der ki senin hangi fırtınayla mücadele ettiğine bakmaz, gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. Zaten Cüneyt Yemenici’ ye diyecek bir şey yok ‘O dersini almış ediyor ezber’ ancak; yıkık dökük halkın kabul etmediği enaniyet, tepeden bakma, mütevazı görünüpte kibri en üst seviye de yaşayan halden dolayı insanlar tepki verdi. Ama bunu Sayın Faruk Özlü’yü iki dönemden beri şirkete aldı…

Peki, bu elektrikler kesilirken Cüneyt Yemenici bu işin neresinde? Var mı? Var gibi görünüyor. Çünkü sosyal medyada paylaşmış, ‘Elektrikler kesildi, belediye yönetilemiyor.’ falan filan… Tamam, eleştiri yapmış, doğru. Ama burada; bir cami yaptıracak parayı Akçakoca’nın etrafına dökmüşsünüz. 15 Temmuz Parkı’nda; bugünkü değerlerle 50-60 milyonluk bir yatırımdan bahsediliyor. O gün ki değerlere baktığınız zaman 3-4 milyona olacak iş çıkmış 20 milyona. Kime ne faydası oldu bunların?

Okan Yanmaz çok şanssız bir adam, 20 sene bekledi belediye başkanı olmak için. Ama 10 sene önce yapılan barajın ihalesinden kalan parayı da ödüyor, onu ödüyor bunu ödüyor. Çünkü devlette devamlılık vardır. Burası devletse 5 sene Cüneyt Yemenici ’nin ödemediği elektriği kesmeyen SEDAŞ, şimdi niye kesti?

İkincisi Yemenici bu gücü Sayın Faruk Özlü ’den mi alıyor? Sayın Faruk Özlü ‘nün bu süreçten haberi olmadı, olduğunu sanmıyoruz. Belki de oldu, ‘Bu başkan AK Partilileri işten çıkarıyor.’ falan dendi mi onu bilemiyoruz. Peki, oldu, sonra ne oldu? Bu gücü basit bir elektrik kesintisinden alalım, genele bakalım. Bu durum Düzce’de Cumhur İttifakı’nın gücünün azalması demek, Akçakoca’ da zayıflaması demek, 2023’te zayıflamak demek.

Birbiriyle siyasi hesaplaşması olan 2023’ten sonrasına bıraksın diyor tabandaki ses! Şimdi Cüneyt Yemenici, Okan Yanmaz’ın açığını buldu, sağa yatırdı sola yatırdı ne olacak? Ne elde edecek? Cumhur İttifakı’nın bir belediyesinin elektriğinin kesilmesi Millet İttifakı’nın propagandasını yapan Halk TV de ‘Kandiller hediye edilmiş’ diye dalga geçildi. Mutlu musun Cüneyt Yemenici? Keyfini aldın mı? Al, tabii… CHP’li üyeler mecliste kendilerine göre güzel iş yapıp ulusala çıktı. Kandil hediye ettiler belediyeye. Rezil etmekten mutlu oldunuz mu? Yazıklar olsun! Hakikaten yazıklar olsun, B-bir insanın hırsı egosu kibri davasının önüne geçiyorsa… Ey Cumhurbaşkanımız, Düzce’de bu millete verdiğiniz değer derdinizi, sizinle paylaşan adam sayısı sizin tahmin ettiğiniz kadar değil. İrade ve idare verdikleriniz, hırs, kibir, nefret ve intikam duygularıyla beraber, sizin Cumhur İttifakınızın içinde yaşıyorlar. Allah kolaylık versin.

Şunu da söyleyeyim; Bir Akçakoca’lı olarak Akçakoca Belediyesi’nin elektriklerinin kesilmesinden çok rahatsız oldum, çok rencide oldum. Burada diyalog eksikliğinden süreci bu noktaya getiren Okan Yanmaz’dan ve intikam alma duygusundan enaniyet duygusundan dolayı bunun arkasında duran ve sonra zil takıp oynayan Cüneyt Yemenici’den de utandım. Gerçekten utandım bir Akçakoca’lı hemşerileri olarak. Rezil olmak bir şey değil ama bu rezilliğe muhalefet ile aynı safta sevinen Cüneyt Yemenici, o akşam keyifli bir iftar yapmışsınızdır sevinçten. Keyfiniz hırsınız denge ve stratejilerin önünde, Cumhur İttifakı’nın önünde… Hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız; ekibinizin Öncü RTV yi çok iyi takip ettiğini biliyoruz, bunları lütfen nazarı itibariye alın.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ