İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği'nin geçerli sayılması halinde Düzce'de belediyelerin yetkisi büyük ölçüde kısıtlanmış olacak.

Tabelaya Başkan'dan tepki

İstanbul'un su ihtiyacının Melen Suyu'nda karşılanması ile birlikte Düzce'de büro açarak çalışmalarına başlayan İSKİ'nin uygulamaları eleştirilmeye devam ediyor. İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği'ni Düzce ve ilçelerinde uygulamak isteyen İSKİ'ye bir tepki de Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin'den geldi. İSKİ yetkilerinin evinin tam karşısına “buraya çöp dökülmez” şeklinde bir tabela yerleştirdiğini belirten Şahin, tabelayı görünce çok şaşırdığını ve hemen söktüğünü söyledi. İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği ile Düzce'de denetimi ele almak
isteyen İSKİ'nin Yığılca'da astığı tabela ile ilçe belediyelerinin yetkilerini dikkate almadığı ortaya çıktı.

Yönetmelik uygulanırsa yetkiler İSKİ'ye geçecek

Hukuken yönetmeliğin Düzce'de hayata geçmesi halinde imar, büyük ölçüde engellenecek.
Belediyeler istedikleri yere çöp dökemeyecek. Kaçak yapılar tespit edilerek, yasal işlemler başlatılacak ve gerekirse yıkılması sağlanacak. İSKİ yönetmeliği ile belediyelerin denetim yetkisi ellerinden gidecek.

“TBMM, yönetmeliği çıkarmalı”

Geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclis toplantısında da gündeme gelen İSKİ Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Çelikağ, yönetmeliğin gereli sayılması halinde “Düzce'de hayat durmuş olacak.” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin havza koruma yönetmeliği çıkarması gerektiğini aksi takdirde Düzce Belediyesi'nin yapılan çalışmalarda hiç bir yetkisi kalmayacağını vurgulamıştı.
Öte yandan Düzce'de denetimi ele almak isteyen İSKİ'nin çalışmaları, uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.


CANAN BAŞAR