Düzce'de 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yaşanan hareketlilik en çok kuyumcu esnafının yüzünü güldürdü. Bu özel günde sevgilisini mutlu etmek isteyenler, tek taş yüzüğün yanı sıra "Aşk" ya da "Sonsuzluk" temalı kolye ve küpelere rağbet gösterdi. Kendi adını taşıyan kuyumcu dükkanında Öncü Haber'in sorularını yanıtlayan Cahit Vuruş, durgun bir dönem geçiren kuyumculuk sektörünün özel günlerde artan satışlarla rahat bir nefes aldığına dikkat çekti.


"300 liradan başlayıp 10 bin TL'ya kadar ürün var"
Sevgilisine hediye olarak takı almayı tercih edenler nedeniyle 14 Şubat Sevgililer Günü'nü yoğun geçirdiklerini belirten Kuyumcu Cahit Vuruş, şöyle konuştu:"Herkes bütçesine göre alışveriş yaptı. Türlerine göre 300 liradan başlayıp, 2 bin – 3 bin liraya kadar her bütçeye uygun ürünlerimiz var. 10 bin lirayı bulan takılarımız da mevcut. Ancak Sevgililer Günü'nde en çok 500 TL ile bin TL arasında değişen kolye, küpe ve yüzük satışı yaptık."


"Genel olarak piyasada bir durgunluk var"
3 senedir kuyumculuk sektöründe olduğunu belirten ve önceki senelerle bu Sevgililer Günü'nde yapılan satışları kıyaslayan Vuruş, şu ifadeleri kullandı:"Önceki senelere göre piyasada tabii ki biraz durgunluk vardı ama kampanyalarımızla ve veresiye satışlarla açığı kapattım. Genel olarak piyasada bir durgunluk var."


Altın fiyatlarında son durum

Son olarak altın fiyatlarındaki son durumu paylaşan Vuruş, şunları kaydetti:
"Çeyrek altın 505 TL, has altının fiyatı 309 TL civarında. Altın fiyatları günden güne artıyor. Mevcut fiyatların biraz daha üzerine çıkması bekleniyor. Alıcılar için altın her zaman güvenilir liman olarak görülüyor. O yüzden vatandaşlarımız altına yatırım yapabilir. Fiyatın yaza doğru 350 TL civarında olacağı söylentileri var."