Ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de son zamanlarda İsrail'i tepki mitingleri ve protesto gösterileri yapılırken İsrail'e bir tepki de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilciliğine bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası'ndan geldi. Sendika bugün düzenlediğini programla hem basın açıklaması yaptı hem de İsrail'i sloganlarla protesto etti.

Sendika adına açıklamalarda bulunan SES İl Örgütlenme sekreteri Barış Yürük Filistin'de kanın ve gözyaşının durmadığını söyleyerek “İsrail devleti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürütüyor. Kabul etmediğimiz savaş hukukuna dahi uymayan, insanlık suçu işleyen İsrail'in faşist, soykırımcı politikası dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor. Acımız ve isyanımız kelimelerle tarif edilemeyecek kadar derin.” ifadelerine yer verdi.

İnsanları birlik olmaya da çağıran Yürük, “Bizler bu insanlık suçuna ortak olmak istemeyen herkesi katliam duruncaya kadar hergün saat tam 18.00'da 3 dakika süreyle ses çıkarmaya çağırıyoruz. Hergün saat tam 18.00'da Filistin için ses ver, bağır, korna çal, siren çal, düdük çal, çan çal. Katliam duruncaya kadar.” şeklinde konuştu.

Barış Yürük'ün konuşmaları sendika üyeleri tarafından sık sık yapılan protestolarla kesildi.