Yükselen altın fiyatları nedeniyle piyasalarda düşük ayarlı altın tuzağının arttığını belirten kuyumcular, 22 ayar tam altınındaki bakır oranını arttırarak satış yapan kişilerin, arttığını ve birçok vatandaşın bu konuda mağdur edildiğini ifade etti.

"TAM ALTINDAN BİN 600 TL VURGUN YAPIYORLAR"

“5 bin 400 TL değerindeki tam altının ayarı düşürülerek tam altın fiyatına satıldığını belirten sektör temsilcisi “Normalde 5 bin 400 TL değerindeki altının içindeki bakırı artırarak bir tam altın şekline getirip, 7 bin TL ye satıyorlar ve tam altından bin 600 TL vurgun yapıyorlar. Siz tam altın aldığınızı zannediyorsunuz 7 bin liraya ama aslında onun değeri 5 bin 400 TL. Büyük miktarda kazanç elde ediyorlar. Bunu Antalya’dan Denizli’den başlıyorlar satmaya Türkiye’yi dolaşıyorlar.”

 "ÇOK BÜYÜK BİR MEBLAĞ"

“Bunlar Türkiye’nin her vilayetine gidip bu altınları satıyorlar. Bu altınlarda bakır oranı daha çok oluyor. Saf altın bin üzerinden 916 milyem olmasına rağmen bunlar 700 milyeme kadar düşürmüşler.

Kilo başında 300 gram bakır koyuyorlar. Bu da çok büyük bir meblağ yapıyor. 7 bin lira olan bir ata altını, 5 bin 400’e düşürüp bin 600 liralık vurgun yapıyorlar, çok büyük bir meblağ. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.