Tüm dünyaya yayılarak pandemiye dönüşen koronavirüs kabusu devam ediyor. Mart ayında ilk vakanın görüldüğü Türkiye’de salgının kontrol altına alınması için devreye sokulan koronavirüs tedbirlerine yeterince uyulmaması son haftalarda günlük vaka sayısının 1500’ün altına düşmemesine neden oluyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de hızla yayılım gösteren koronavirüs mart ayında bu yana toplam 2 bin 445 kişiye bulaştı. Vaka sayısı 2 bin 500’e merdiven dayarken, vefat edenlerin sayısı 19 olarak kayıtlardaki yerini aldı. İyileşen sayısının 2 bin 100 olduğu Düzce’de yoğun bakımda yatan hasta sayısı da 1 haftada iki katına çıktı. Geçtiğimiz hafta 2 kişi pandemi yoğun bakım servisinde tedavi görürken, bu sayı 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle 4’e çıktı.

Düzce’nin tanınan avukatlarından Erol Yılmaz’ın yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören hastalar arasında olduğu öğrenildi.

16 Eylül’de rahatsızlanarak hastaneye başvuran ve koronavirüs testi pozitif çıkan 56 yaşındaki Yılmaz, durumunun kötüleşmesi üzerine 18 Eylül’de pandemi yoğun bakımına alındı. Geçmiş yıllarda beyin kanaması geçiren ve böbrek hastası olan Yılmaz’ın rahatsızlığı yargı camiasında üzüntüye neden olurken, sevenleri ve yakınları sevilen avukatın virüsle savaşını yenmesi için bol bol dua ediyor.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr