Düzce Tapu Müdürlüğü’nde yaşananlar, Düzce’deki vatandaşların bazı kamu kurumlarındaki işlemlerin ağırdan alındığı iddialarını haklı çıkaracak türden… Düzce ve Kaynaşlı Tapu Müdürlüklerinde görevli iki memurun çalışmadan maaş aldığı buna karşın haklarında hiçbir işlem yapılmadığı iddia edildi.

2 AYDIR İŞE GİTMİYOR
Düzce Tapu Müdürlüğü’nde görevli M.T.B. isimli memurun babasının hasta olduğunu ileri sürerek, 2 aydır işe gelmediği ileri öne sürüldü. Maaşını hiçbir şey olmamış gibi almaya devam eden M.T.B. hakkında asıl düşündürücü iddia ise, söz konusu durumla ilgili bağlı bulunduğu müdürlüğün konuya dair bilgisinin olmaması. Yasa gereği bir memurun 10 günden fazla gerekçe göstermeden bağlı bulunduğu kurumdaki görevini yerine getirmemesi durumunda hakkında tutanak tutulması, 20 günden fazla ise memurluğuna son verilmesi gerekiyor.

“KURUMA HİÇBİR BELGE SUNMADI” İDDİASI
M.T.B.’nin işe gelmediği için sunduğu gerekçeyi belgelendirmemesine rağmen aynı şekilde davrandığı, yasa gereği yapılması gereken idari işlemin uygulanmadığı ve maaşını almaya devam ettiği iddialar arasında yer aldı.

GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR?
MT.B. isimli memur için geçmişte bir kez tutanak tutulduğu ve durumun müfettiş raporuna yansıdığı öğrenilirken aynı eylemi yapması görmezden gelinerek cezai işlem uygulanmadığı ifade edildi.

“MESAİ SAATİNDE KIRAATHANEYE GİDİYOR”
M.T.B. gibi tapuda görev yapmadan maaş alan bir başka memurun ise Kaynaşlı Tapu Müdürlüğü’nde görevli Y.Ş. olduğu iddia edildi. Mesai saatlerinde çalıştığı daire yerine kıraathaneye gittiği öne sürülen Y.Ş.’nin hiçbir cezai müeyyide ile karşılaşmadan maaşını almaya devam ettiği öne sürüldü.

“MESAİ YAPMADAN MAAŞ ALIYORLAR”
Eğer iddialar doğruysa; biri resmi olarak gerekçe belirtmeden işe gitmeyen diğeri ise iş saatinde görevinin başında olmayan iki memurun kim ya da kimler tarafından korunduğu sorusunu akıllara getirdi. İki tapu memuru hakkında ortaya atılan “mesai yapmadan maaş alıyorlar” iddialarıyla ilgili ne gibi adımlar atılacağını zaman gösterecek.