Emekli Kurmay Albay Raif Yılmaz, terörün geçmişten günümüze izlediği yol, yaşanan gelişmelerin ne gibi durumlara sebep olduğunu, bugün özellikle seçimin ardından artan terör eylemlerinin neden kaynaklandığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecine bağlı yaşanan gelişmeleri değerlendiren ‘Analar ağlamasın’ denilerek çıkılan yolda bugüne bakılınca değişen bir şeyin olmadığını söyleyen Yılmaz, “Seçimden sonra terör zaten hortlayacaktı. Ak Parti hükümeti süreç boyunca sen ne dersen de. O mecliste istediğini zaten yapıyordu. Çözüm süreci boyunca İmralı Kandil ve hükümet arasındaki görüşmelerde bir senkronizasyon olmadı. Devletin 1993’teki gibi bölgede alan hakimiyetini kurması gerekiyor. Mücadeleye ve çözüm sürecine devam edilmeli, PKK yok edilmelidir.” dedi.

TSK’NIN DİŞİ ÇEKİLDİ
Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir dönem dişinin çekildiğini bununda terör örgütüne güç kazandırdığına işaret etti. “Bu millet Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip çıkmadı. En azından yürüyerek tepki gösterebilirdi.  Uygulananlarla silahlı kuvvetlerin dişi çekildi. Etkisizleştirildi ve itibarsızlaştırıldı. Bilinçli ya da bilinçsizce mi oldu, onu bilmiyorum.”

Haber:Y.SEVER