Gümüşova OSB’ye yatırım yapmak isteyen, ancak taksitlerini ödemediği için fabrika arazi tahsisi iptal edilen Tarhan Telli firmasından provakatif eylem. Firma, Gümüşova OSB Müdürü Ahmet Serdar Erdem’in onayı ile Düzce Valisi Cevdet Atay’dan habersiz ve izinsiz bir şekilde, totem tabela takmaya kalktı. Yasal olmayan totem tabela, Düzce Valiliği’nin girişimleri ile konulduğu yerden kaldırıldı.

Bilindiği gibi Tarhan Telli firması, Avrupa’nın en büyük nitril eldiven fabrikası kurmak için Gümüşova OSB’den yer tahsisi istedi. Yer tahsisi yapıldı ancak firma, tahsis için gereken parayı ödemedi. Düzce bürokrasisi, yatırımcıya kolaylık sağlamak için, Tarhan Telli firmasının borcunu taksite bağladı. Ancak firmanın bu taksitleri de zamanında ödememesi nedeniyle, tahsis iptal edildi.

OSB yönetimi destek verdi, firma provakatif eyleme kalktı…

Taksitleri ödemediği gerekçesi ile tahsis iptal edilmesine rağmen, Tarhan Telli firması Düzce Valisi Cevdet Atay’ın onayı olmamasına karşılık Gümüşova OSB Müdürü Ahmet Serdar Erdem’in izniyle, üzerinde “Bütün engellemelere rağmen Avrupa’nın en büyük nitril eldiven fabrikası burada kurulacak” yazan bir totem tabela takma girişiminde bulundu. 

Durumun ortaya çıkması üzerine, Düzce Valisi Cevdet Atay Gümüşova OSB Müdürü Ahmet Serdar Erdem’i arayarak, tabelanın kaldırılmasını istedi.

Bunun üzerine, totem tabelanın tahsisi iptal edilen fabrika arazisine takılmasına izin veren OSB Müdürü Ahmet Serdar Erdem, geri adım atarak tabelanın kaldırılması için çalışma başlattı.