Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde gerçekleştirilen “Kâgir ve Ahşap Yapı Eğitimi” Kursu'nu ziyaret etti.

Konuralp tarihine sahip çıkıyor, üniversite destek sağlıyor

Düzce Belediyesi'nin proje ortağı olduğu “Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” projesi kapsamında Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde başlayan ve halen devam eden kurstaki uygulamalı eğitimleri yerinde inceleyen Vali Ali Fidan, hem rektörden hem de kurs eğitmenlerinden bilgiler aldı. 

Düzce İl Özel İdaresi, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Düzce İl Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile gerçekleştirilen kursta sekiz hafta süresince 320 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim yapılacağı belirtildi. Bölgedeki tarihi mekanların restorasyonunu yapabilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirilmesi hedeflenen kursta, eğitimler sonunda katılımcıların sertifika almaya hak kazanacağı kaydedildi. Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Beycioğlu tarafından verilen "Kâgir ve Ahşap Yapı Eğitimi” kursu ile istihdama hazır hale getirilecek teknik elemanlar yetiştirilerek bölgedeki yapıların restorasyonunun bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanırken, üniversitenin tüm olanaklarını sunduğu projede yapılacak çalışmalarla, bölgenin doğal dokusunun korunmasının yanında turistler için estetik görselliğe sahip bir ortam oluşturulmasına katkı sağlanması bekleniyor.



Haber; C. ÜSTÜNER