Düzce Valiliğinin organizasyonuyla Düzce Turizm Konseyi Beypazarı'na gezi düzenledi. Turizm Konseyi'nin , kültür - turizm potansiyellerinin ve yöresel ürünlerin etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve örnek teşkil etmesi amacıyla, Ankara Beypazarı'na düzenelediği geziye Turizm işletmecileri, yöresel ürün ve pansiyon işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları katıldı. Gezi İl Turizm Kültür Müdür Özcan Budak öncülüğünde gerçekleştirildi.

Turizm Konseyi, Düzce'nin, kültür ve turizm potansiyellerinin tanıtılması, geliştirilmesi, istihdama dönüştürülmesi, korunması ve ekonomik yararın dengeli bir şekilde dağıtılması amacıyla Valilik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulmuştu. Turizm Konseyinin kurulmasının ardından konsey üyeleri,  ( Mustafa Vural. İbrahim Can, Necdet Balaban, Mustafa Çakır, Sinan Tezel, Suat Öztürk, Muammer Kaplanoğlu, Selim Teke ) kültür ve turizm potansiyellerinin tanıtılması, geliştirilmesi, istihdama dönüştürülmesi, korunması ve ekonomik yararın dengeli bir şekilde dağıtılması amacıyla gerçekleştirdikleri ilk geziyi, Selçuklu ve Osmanlı mimarı tarzındaki tarihi eserleri ve evleriyle el sanatları, saray mutfağı tarzındaki yemekleri ile Türk kültürünün güzellliğini zevkini ve inceliğini yansıtan tarihi şehirlerden biri olan Ankara'nın Beypazarı'na yaptı.

Gezi Abant üzerinden Mudurnu, Nallıhan ve Peypazarı şeklinde devam etti. Gezi programı çerçevesinde ilk olarak İnözü Vadisi'nde sabah kalvaltısı yapıldı. İnözü Vadisi'nde gezi grubunu Beypazarı Kaymakamı ve Beypazarı İlçe Emniyet Müdürü karşıladı. İl Kültür Turizm Müdür Özcan Budak tarafından Kaymakan Hikmet Aydın ve İlçe Emniyet Müdürü'ne Düzce'den getirilen çeşitli hediyeler verildi. İnözü Vadisi'nde yapılan kahvaltının ardından bir sonraki durak Hıdırlı Tepesi oldu burada gezi gurubu bol bol fotoğraf çektirirken bir yandanda rehber Kaan Şahin'den tepenin tarihi ile ilgi olarak bilgiler aldı. Gezi gurubunun en beğendiği noktalardan biride “ Yaşayan Müze” oldu. Ebru, hat, sedef kakma, keçecilik, geleneksel baskı ile ilgili uygulamaların yapıldığı “Yaşayan Müze” gezildi. Konseyi'nin belirlediği gezi programı çerçevesinde Geziye katılanlar, Halk Eğitim Merkezi atölyeleri, halk evi, imaret meydanı ve Kent Tarihi Müzesi gezerken, buralardaki eserler ilgi ve dikkatle incelendi.

Turizm Konseyinde toplam 20 üye bulunurken konsey Düzce Valiliği tarafıından bir buçuk ay önce kurulmuştu.