Batı Karadeniz Bölgesinin tek antik kenti olma özelliğini taşıyan Konuralp, pandemi döneminde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu. Bugün Ordu’dan gelen 30 kişilik tur kafilesi, Konuralp Müzesi ve Antik Tiyatroyu gezen tur kafilesi, tarihi güzelliklere hayran kaldı.

Tur Kafilesini Konuralp Müzesinin önünde çiçeklerle karşılayan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sebahattin Parlak, müze görevlileri ile birlikte tarihi eserleri tanıttı.

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna konuşan Tur Operatörü Abdullah Gül, Konuralp’teki tarihi varlıklara hayran kaldıklarını belirtti. Konuralp’in Düzce için büyük bir değer olduğunu kaydeden Gül, “Uzun yıllar turizm sektörünün içerisindeyiz, yurtiçi ve yurtdışı sürekli turlar düzenleriz. Bu pandemi döneminde tabii belirli bir süre ara vermek zorunda kaldık. Ancak değerli misafirlerimizin de bu pandemi döneminde biraz bunalmış olmaları ve ülkenin farklı şehirlerini gezmek istemelerini de bir etken olarak sayarsak, Batı Karadeniz bölgesine bir tur organizasyonu düzenlemek istedik. Bizde bu bölgeye bir program düzenledik. Bugünkü programımızı Düzce’ye ayırdık. Düzce’ye daha önce ben birkaç kez gelme fırsatı bulmuştum. Ancak bugün değerli misafirlerimiz ile birlikte daha Düzce’yi daha kapsamlı gördük. Tabii burada, bazı yerlere giremedik, kısıtlamalardan dolayı. Tabii Düzce’de hoşumuza giden birçok güzelliklerle karşılaştık.  Konuralp Antik Kentinin Batı Karadeniz Bölgesinde olması, böyle bir antik kentin sadece Düzce’de olması, Düzce için çok artı bir değer. Bizde bu antik kenti görme fırsatı bulduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI