1. Dünya Savaşı’nda tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutlanırken Şehitleri Anma Günü dolayısıyla da aziz şehitler yad ediliyor.

Yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, dirayet ve cesaretle dünyaya meydan okuduğu Çanakkale, güç ve kuvvetin inanç karşısında âciz kaldığı, tüm imkânsızlıklara rağmen iman gücü ve vatan sevgisiyle kazanılan muhteşem bir zafer olarak tarihe altın harflerle yazıldı.

Dünya harbinde Osmanlı Devleti’nin başarılı olduğu tek cephe olan ve başkent İstanbul’a ulaşmak isteyen düşmana dur denilen Çanakkale Zaferi, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ sözleri ve askeri dehasıyla tanındığı destan oldu.

Yurdun dört bir köşesinde olduğu gibi Düzce’de de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinliklerle aziz şehitlerimiz anılırken Düzce protokolü de yayımladıkları mesajlarla büyük destanı anlattı.

ÖZLÜ: KAHRAMANLIK DESTANI YAZAN ŞEHİTLERİMİZİ ANMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Tarihine 'Çanakkale Geçilmez!' sözünün altın harflerle yazıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılını kutlamanın ve vatan için canlarını siper eden bir kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi anmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, istiklal ve istikbalimizin hiçbir ülke tarafından ipotek altına alınamayacağını tüm dünyaya büyük fedakârlık örneğiyle dünyaya göstermiştir. Türk milletinizin iman gücü, milli birlik ve beraberlik anlayışı ve boyunduruk altında kalmayacağının kararlılığı ile dünya ülkelerinin kaderini belirleyicilik gücü gözler önüne serilmiştir” cümlelerine yer verdi.

"DİPLOMASİ GÜCÜMÜZ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR"

Başkan Özlü güçlü bir devlet olduğumuzun altını çizerek devam ettiği açıklamasında; "Türk milletinin yüzyıllardır gelen büyük devlet refleksi; son haftalarda Avrupa’da yaşanan savaşta da kendini göstermiş, yönlendirici ve diplomasi gücü bir kez daha tüm dünyaya örnek olmuştur. Dünyanın gözü 107 yıl önce olduğu gibi bugün de ülkemizin üzerindedir. Çanakkale zaferi, geçmişten aldığımız dersle geleceğimizi aydınlatan güçlü bir ışık olduğunu bugünlerde de gördüğümüz gibi hiçbir zaman unutmamalıyız. Çanakkale, aziz şehitlerimizin zafer emanetidir ve bu emaneti ömür boyunca koruyacağız. 18 Mart tarihinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan kahraman Türk milletini bir kere daha şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

KESKİN: ÇANAKKALE’DE TÜRK ULUSUNUN KADERİ DEĞİŞTİ

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, Çanakkale Zaferi'nin hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarı olduğunu söyledi.

“ÇANAKKALE ZAFERİ, TÜRK MİLLETİNİN NELERİ BAŞARABİLECEĞİNİN EN GÜZEL KANITIDIR”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yüce Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan, dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Çanakkale'de vermiş olduğu eşsiz mücadelenin ve kazandığımız zaferin yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

“AZİZ MİLLETİMİZ GEREKLİ CEVABI HER ZAMAN VERMİŞTİR”

Milletimiz Çanakkale Zaferi’nden aldığı bu ilhamla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan toprakları üzerinde operasyon yapmak isteyen PKK, FETÖ/PDY ve diğer taşeron terör örgütler ile bu örgütlerin perde gerisindeki güçlere aziz milletimiz gerekli cevabı her zaman vermiştir. Bir asır önce Çanakkale'de olduğu gibi, 100 yıl sonra da benzer işgal girişimlerine karşı şanlı bir direniş ortaya koyarak, vatanını korumak için neler yapabileceğini en gür sesle, aynı ruh ve inançla yedi cihana ilan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile yeniden büyük ve güçlü Türkiye için yolumuza devam etmektir.

Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum”

“CABOĞLU: KÜRESEL DENKLEMLERİ BAŞTAN AYAĞA YENİLEYEN STRATEJİK BİR DİRİLİŞ”

“Çanakkale Zaferi Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliştir.” vurgusu yapan MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu da mesajını şöyle sürdürdü:

“Çanakkale imanın, inancın, izzet ve iffetin; zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekândır. 107 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale’de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale’ye mühürlenmişti. Zalimler en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmışlar, fakat bu aziz millete boyun eğdirememişlerdir. Çünkü Türk milleti sükût kesmiş tepelerde, ateş almış koylarda parlamış; fırın gibi tabyalarda, tarihin nabız atışının duyulduğu mevzilerde çağlamış, “Bir elimizi bağlasalar da tek elimizle Boğaz engelini aşarız” diyen Lord planlarını, haçlı heveslerini paramparça etmiş; kısaca Çanakkale’de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür.

Elbette Çanakkale dünyanın en büyük şehitliği, her sayfası şehit kanıyla yazılmış Türk tarihinin fedakârlık külliyatı, fazilet köküdür. Çanakkale dünyaya vurulmuş Türk damgasının asla silinmeyecek izlerinden bir tanesidir. 107 yıl önce iman kurşununun, havada küfür kurşunuyla çarpışarak, vatanın bağrına saplanmasına geçit vermeyen mücadele azmi esas manasından hala bir şey kaybetmemiştir.

Ancak cennet vatanımız üzerinde kirli hesap yapmayı bırakmayanların hala anlayamadıkları meseleyse, bin yıllık kardeşlikte karar kılmış olan milletimizin Allah’ın izniyle bu plan ve hesaplara fırsat vermeyeceği gerçeğidir. 107 yıl önce ufkumuzun tam önüne hayasızca kazılan işgal çukurları şehit kanlarıyla örtülmüş, batıl projeler Çanakkale’nin manevi havasında boğulmuştur.

Dün Çanakkale önlerine kadar gelme cüreti gösteren emperyalist caniliğin bugünkü kuklaları değişik planlarla yine karşımıza çıkmış, her türlü habis oyun ve planlarıyla birlik ve beraberliğimize kastetmeye çalışmaktadır. Hangi oyun ve tuzaklar devreye sokulursa sokulsun, Türk milletinin birbirinden ayrılmayacağının nişanesi; şanlı hilalin gölgesi altında, Diyarbakırlı Bayram’ın, Erzurumlu Hasan’ın, Trabzonlu Adem’in, Kayserili Ahmet’in, Şanlıurfalı Hüseyin’in, İzmirli Murat’ın,  Ankaralı Ömer’in ve Konyalı Mehmet’in bugün Çanakkale sırtlarında yan yana yattığı muazzez kabirlerdir.

Vatan işgale uğramasın, namahremimize el değmesin, birlik ve bütünlüğümüz bozulmasın diyerek Çanakkale’yi aşılmaz kılan cesaret, Allah’a hamd olsun ki hala değerinden bir şey kaybetmemiş, hiçbir zaman da kaybetmeyecektir. Bu vesileyle Çanakkale’de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet’in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

“KIRBAÇ: BİR YANIMIZ HEP ÇANAKKALE”

İl Millî Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise mesajında, “Tarihimiz açısından bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ile Aziz Milletimiz tarifi eşsiz bir kahramanlık destanı yazmıştır. Milli Mücadele'ye umut olan şanlı zaferimizin 107. yıl dönümünde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Bir Yanımız Hep Çanakkale.” ifadelerini kullandı.