Sivas Katliamı’nın 25.yıl dönümünde Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“Kara bir leke”
Yılmaz, Sivas’ta bulunan Madımak Oteli’nde 37 kişinin yanarak ölümüne sebep olan olayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“2 Temmuz 1993 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinde tarihe kara bir leke olarak geçen Sivas Katliamı yaşanmıştır. Bu tarihte Pir Sultan Abdal'ı anmak İçin Sivas şehrimizin Madımak Oteli’nde bir araya gelen insanlar, demokrasiyi hazmedemeyen kişiler tarafından saldırıya uğramış ve 37 bilim-sanat-edebiyat insanımız katledilmiştir.”

“Unutulmaması gereken kötü bir toplumsal yaradır”
“Bu olay Türkiye'nin demokrasisine, ilmine, insanlığına, laik anlayışına, bütünlüğüne, modern yapısına yapılmış vahşi bir saldırıdır” diyen Yılmaz şöyle devam etti:

“Büyük Atatürk'ün kurduğu çağdaş bir devlette böyle ilkel bir olayın meydana gelmesi bilimi, sanatı, uygarlığı amaç edinen biz Atatürkçüleri çok incitmiştir. Bu olay hafızamıza kazınmıştır ve unutulmaması gereken kötü bir toplumsal yaradır. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas şehrimizde katledilen, fikirlerini desteklediğimiz aydınlarımızı sevgi ile saygı ile anıyoruz. Fikirlerinin bu topraklarda yaşayacağını, yaşamasının önemini ifade ediyoruz. Laik, bilimsel, deneye dayalı eğitimin ülkemizde yaşama geçirilmesi bu tür olayların oluşmamasında önemli bir rol oynayacağını önemle ve ısrarla ifade ediyoruz.”
 

Haber: H.GÜRSOY