Düzce'de ilk kez düzenlenen ve bu yıl 24.'sü düzenlenen Tarımsal Araştırma Yayım Eğitim ve Koordinasyon toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıya Düzce Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal ile Bursa, Zonguldak, İstanbul, Yalova, Karabük, Bartın, Kocaeli, Sakarya ve Bolu illerinden de temsilciler katıldı.

Tarımda kalkınma sürecine ivme kazandırmak için toplantıların gerçekleştirildiğini belirten İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, “Tarımsal üretimde bilgi çok önemlidir. Yaşanan problemlere çözüm yolları bulmak ta çok önemlidir. Düzce'de de tarım konusunda gelişmeler olduğu gibi bir takım sorunlarda bulunmaktadır. İlimizde 1940 yılından beri meyve meyve üretim istasyonları bulunmaktadır ama şu an meyve üretimi Düzce'de çok az yapılmaktadır. Bu sorunların giderilebilmesi için gerekli çalışmaları da yapacağız. İlimizde düzenlenen bu toplantıda da tarımdaki sorunları ele alacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sorumlusu ve Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Müdür Yardımcısı Burhan Erenoğlu da “Tarımla birlikte kivi ve üzüm meyveleri konularına da değineceğiz. Tarım konusunda yapılan toplantılarla eğitimler verilecek. Düzce'de de çilek bahçeleri gezilerek sorunlar yerinde incelenecek ve toplantılarda bu sorunlar ele alınacak” şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantı da tarımla ilgili sorunlar ele alınırken Düzce'deki tarım ürünleri üreten bahçelerde gezildi.