VALİ YILMAZ'I KOLTUĞUNDAN ETTİ

Hiçbir koltuk Düzce'de bu kadar tartışmalara sahne olmamıştı. Manşet programına katılan Milletvekili Fevai Arslan, Milletvekili İbrahim Korkmaz dışında AK Parti'nin istediği isim olan Selim Metin'e onay vermemesinin Vali Adnan Yılmaz'ı koltuğundan ettiğini ilk kez dillendirdi. "Valinin merkeze alınmasında etkili olmuştur" diyerek genel sekreterlik konusunda Vali Yılmaz'ın AK Parti'yle ters düşmemesi gerektiğinin mesajını veren Arslan, "Çünkü genel sekterlik atamasının teşkilatın fikri ve talebi. Genel sekreterlik makamı direk teşkilatla çalışır. Burada yerelin görüşüne daha çok değer verilmeli ve onun fikri doğrultusunda tespit yapmak lazım." dedi.

ÖNEMLİ OLAN MÜHENDİSİ ÇALIŞTIRACAK KABİLİYET

Teknik konulara hakim olmaları gerekçesiyle bu göreve bir mühendisin getirilmesi gerektiğini savunan ve bu nedenle Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin'i onaylamayan Milletvekili İbrahim Korkmaz'a katılmadığını ise Arslan, "Önemli olan mühendisi çalıştıracak kabiliyette olmalı. Mühendis olup da idareci kabiliyeti yoksa hiçbir anlamı yok." sözleriyle ifade etti.

METİN Mİ YENİ BİR İSİM Mİ?

Öte yandan Kenan Üstünel'in emekliye ayrılmasıyla vekil üzerine vekil ataması yapılan genel sekreterlik görevini son olarak Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker yürütüyor. Artık genel sekreterliğe asaleten atama yapılmasını isteyen ve Selim Metin hamlesi yapması beklenen AK Parti'den bir sürpriz haber gelmesi de gündemde. AK Parti'nin, Vali Adnan Yılmaz'ın merkez alınması, Korkmaz'ın da sert çıkışlarıyla sık sık ismi gündeme gelen Selim Metin'in genel sekreterlik koltuğuna oturması ile kamuoyunda oluşabilecek tepkiyi şu günlerde ölçerek ona göre karar vereceği konuluşuyor. Bu da Metin yerine yeni bir isim arayışına girilebileceğini gösteriyor.

 

Haber: C. ÜSTÜNER