Düzce Belediye Meclisi Kasım ayı birinci birleşimi Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 

‘Talebim sümen altı ediliyor’
Toplantı MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu’nun eleştirisiyle başladı. Katırcıoğlu, İlan, Tabela ve Reklam Yönetmeliğinde yapılmasını istediği değişiklik talebinin meclis gündemine alınmadığını belirtilerek talebinin sümen altı edildiğini ifade etti.

Badur’un istifaları üzerine seçime gidildi
Eski Belediye Başkan Yardımcısı AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Badur’un istifasının ardından 5 yıllık imar komisyonu ile Marmara Belediyeler Birliği’ne açık oylama ile 1’er üye seçimi gerçekleştirildi. 5 yıllık imar komisyonuna AK Partili Meclis Üyesi Zarif Top, Marmara Belediyeler Birliği’ne Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam oy birliği ile seçildi.

Encümene 2 asil üye seçildi
AK Partili Meclis Üyeleri Elif Sezer Cebar ile Alp Cengiz’in istifaları üzerine Encümen’e 2 asil üye seçimi yapıldı. İstifalar AK Partili meclis üyelerinden olduğu için adaylar da AK Parti grubundan gösterildi. Meclis Üyeleri Necla Yüce 23, Elif Üstün Kudu 22 oy alarak Encümene seçildi. Gizli oylama sonucunda 4 boş ortaya çıktı.

Komisyon kuruldu
Gündem maddesinde yer alan İl Murakabe Heyeti ile Koruma Meclisine 5’er asil, 5’er yedek üye seçimleri için içerisinde 2 AK Partili ve 1 MHP’li üyenin yer aldığı komisyon kurulması oybirliği ile kabul edildi. AK Parti’den Muzaffer Balkancı ile Hasan Günden ve MHP’den Murat Özsoy’un yer aldığı komisyon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası’ndan verilen isimleri görüşerek seçecek. Heyet komisyonda aldığı kararı meclis onayına sunacak.

‘Sayıştay Raporları Belediyelerin Röntgenidir’
2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında mecliste bilgi sunumu için meclis üyelerine raporlar dağıtıldı. Konu hakkında söz alan MHP’li meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu ‘Sayıştay Raporları Belediyelerin Röntgenidir’ diyerek şunları ifade etti:

Bulgular taşınmazların ihalelerinin yapılmadığını ortaya koyuyor
“Raporlarda hataların sebebini soruşturmalıyız. 2014, 2015, 2016 yılları raporlarındaki bulgular aynı hataların birbirini takip eden yıllarda gerçekleştiğini ifade ediyor. Aksaklıklar sürdürülüyor. Raporlara göre hataların incelenmesi doğrudur, görüşme yapılması gerekiyor. Bulgular taşınmazların ihalelerinin yapılmadığını ortaya koyuyor.

En iyi örnek İnönü Parkı’dır
Özellikle bu konuda ciddi anlamda kanayan yaramız var. En iyi örnek İnönü Parkı’dır. Raporların incelenerek eksikliklerin tamamlanmasını istiyorum. Hatalar telafi edilmelidir. 2014 yılı raporu belediye şirketlerinin zarar ettiğini ortaya koyuyor.

Şirketten 23 Bin TL maaş alan var
2017 Ekim ayı maaş bordrolarına göre şirketlerden 23 bin TL, 11 bin TL, 9 bin TL hatta hiçbir şey yapmadan 5 bin TL maaş alanlar olduğunu gösteriyor. Sayın Başkan Ay, şirketlerle ilgili kamburu sırtından alacağını söyledi. Bu konuları içim yanarak ifade ediyorum.”

‘Gerekeni yapacağım’
Katırcıoğlu’nun sözleri üzerine kısa bir cevap vermeyi tercih eden Başkan Ay, gerekeni yapacağını vurguladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü kuruldu
Ay’ın açıklamasının ardından gündem maddelerin görüşülmeye devam etti. Fen İşleri Müdürlüğünün yoğunluğundan dolayı Park ve Bahçeler Müdürlüğü kurularak ayrı bir müdürlük olması kabul edildi. Yeni kurulan müdürlük için Fen işleri Müdürlüğünden bütçe ve kadro aktarımı yapılacak.

Bütçe komisyonuna havale edildi
2018 yılı mali performans programı, 2018 yılı bütçesi ve gelir tarifesi, Suyu Takip Edin Fotoğraf Yarışması için 10 bin TL ödenek aktarımı ile Belediye Başkanı Ay’a yetki verilmesi ve 2017 bütçesinde aktarma yapılması konularının bütçe komisyonuna havale edilmeleri kabul edildi.

İller Bankasından 4 milyon TL kredi alınacak
Yağmur suyu yapım işi için İller Bankası’ndan alınan 5 milyon TL’lik krediye ek olarak 2 milyon TL kredi talebi ile asfalt yapımında kullanılan agrega için 2 milyon TL’lik ek kredi talepleri oyçokluğu ile kabul edildi.

‘Vatandaşın tarlasına asfalt dökülüyor’
Belediyenin devam eden asfaltlama çalışmalarına ilişkin eleştiride bulunan MHP’li meclis üyesi Katırcıoğlu, asfaltlamada öncelikli yerler olduğunu belirterek, “Yapılan asfaltların delinmesi, kesilmesi ve kırılması bilinçsizlik yüzünden belediyeyi zarara uğratıyor. Şehir merkezindeki köstebek yuvaları asfaltlamayı beklerken, vatandaşın tarlasına asfalt dökülüyor.” dedi.

‘İhalelere teminat mektubu ile girmek istiyoruz’
Belediyenin şirketi İntaş’ın Genel Müdürü Kenan Gökmen, şirketin yönetimi için teminat mektubu gerektiği için mecliste bilgi verdi. Gökmen ihalelerde teminat mektubu kullanıldığı için gerekli olduğunu ve teminat mektubu ile ihalelere girmek istediklerini dile getirdi. Gündem maddesi o çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin diğer maddeleri olan iade meclis karar, itiraz talepleri ve imar değişiklik talepleri görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. Birleşim 09 Kasım Perşembe günü toplanmak üzere sona erdi.

Haber:Y.SEVER