Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde terör örgütü gruplarına yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na bir destek de Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden geldi. Kooperatif bahçesinde toplanan yaklaşık 3 civarındaki TIR ve kamyon sürücüsü D-100 Karayolu üzerinde konvoy oluşturdu.



TIR ve kamyonlarını bayraklarla donatan ve “Emrindeyiz Başkomutanım” yazılı pankartlarla şehir turu atan taşıyıcı esnafı Düzce Belediyesi önünde toplandı.

“Kendilerini yalnız hissetmesinler, aramızdaki 950 kilometrenin 9 buçuk saniye bile olmaz”
Taşıyıcı esnafı adına konuşan Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz, yaptıkları konvoyun Afrin bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı operasyona destek olmak olduğunu belirterek şunları kaydetti:



“Kamyon ve TIR Kooperatifi Düzce’nin taşıyıcı esnafı olarak buradayız. Yaptığımız konvoy hükümetimizin, devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de yapmış olduğu Zeytin Dalı Operasyonu’na bir destek amacıyladır. Bizler Başkomutanımızın emrindeyiz. Ne zaman bize ihtiyaç olursa bizler TSK’nın, Mehmetçik’imizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Onlar belki cephede direnerek savaşıyorlarsa, bizler de onların yanında olduğumuzu hissettirmek, onlarla beraber olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Asla hiçbir zaman geri vites de yapmadık, geri de durmadık. Allah nasip eder de bize inşallah o kutlu görevde bir hizmet düşerse, bize bir emretmeleri, bir çağırmaları kafidir. Bütün varlığımızla, araçlarımızla, bedenimizle beraber orada olacağımızı ifade etmek için bu konvoyu düzenledik. Onları yalnız bırakmadığımızı, kendilerini yalnız hissetmemelerini, aramızdaki 950 kilometrenin 9 buçuk saniye bile olmadığını ifade etmek istiyoruz. Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için bunu düzenledik.”



Düzenlenen destek konvoyuna Şoförler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz da eşlik etti.

Haber: Ö. YILMAZ