İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı'nda trafik açısından yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda alınacak tedbirler konusunda genelge yayınladı. 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, aşırı hız, alkol, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, kırmızı ışıkta geçme ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşma gibi konularda sıkı denetim istedi.

Bayram boyunca ekipler tarafından uygulanacak sıkı denetimler ise şu şekilde oluştu:

"Tatil süresince ekipler, şehiriçi ve bölge trafik kuruluşlarının büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilip, karayolu güzergahlarında özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günleri olan 26-27-28-29 Eylül ile 04-05 Ekim günlerinde ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirilmesi sağlanacak. Ayrıca, karayollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak, ekipler hava karardıktan sonra tepe lambalarını mutlaka yanar durumda bulunduracaklar.

Trafik personeli maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyecek, gerektiğinde bu gibi etkinliklerde sadece trafiğin tanzim ve denetimi amacıyla görevlendirilecekler.

Bayram tatili süresince şehiriçi ve şehirlerarası yollarda görevlendirilen tüm motorize trafik ekiplerinde akaryakıt kısıtlamasına gidilmeyecek.

Özellikle gün batımı ve sabaha karşı yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılacak, araçlarından inmeleri ve gerekiyorsa güzergah üzerindeki trafik kuruluşlarımız da dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.

Özellikle Bolu Dağı otoban tüneli konusunu da yakından ilgilendiren bu madde de aynı güzergah üzerinde olup da birden fazla ilin sorumluluğunda olan önemli karayolu güzergahları ve geçitlerinde heyelan, yol çökmesi, yolda çalışma ve yağış gibi trafik akımını ve güvenliğini etkileyen durumlarda, iller arasında koordinasyon sağlanarak, araçların alternatif güzergahlara yönlendirilmesi de dahil olmak üzere gerekli tedbirler ivedilikle alınacak.

İki yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde ve trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimlerinde, gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçların uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak, daha sonra bu araçlar trafik yoğunluğu oluşturmayacak şekilde belli zaman aralıklarıyla trafiğe çıkarılacak.”