Ülkenin iki büyük kenti İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolunda 15 Temmuz’u bağlayarak tatile erken başlayan sürücülerin oluşturduğu yoğunluk artarak devam ediyor.

OTOYOL, D-100 VE D-655’TE YOĞUN TRAFİK

9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla İstanbul’dan yollara dökülen vatandaşlar için memleket yolculuğu çileye dönüşürken otoyolun Ankara istikameti Düzce ve Bolu Dağı kesiminde uzun araç kuyrukları oluşuyor.

Yoğunluk nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Bölgede zaman zaman arıza yapan araçlar da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karadeniz şehirlerine gitmek isteyen vatandaşların kullandığı D-655 Batı Karadeniz Bağlantı Yolu’nda da kısmi yoğunluk yaşanıyor.

İHA DESTEKLİ DENETİM

İnsansız hava aracı ile yapılan denetimlerde tespit edilen emniyet şeridini ihlal eden sürücülereyse cezai işlem uygulanıyor. Karayolları ekiplerinin yanı sıra Düzce ve Bolu il emniyet müdürlüklerine bağlı trafik ekipleri, yollarda ulaşımın aksamaması için kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Sürücüler herhangi bir olumsuzluk oluşmaması için de sürekli uyarılıyor.

GÜZERGAH BOYUNCA YOĞUNLUK VAR

Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu'nda da araç yoğunluğu yaşanıyor. Gece vakti yola çıkan sürücüler nedeniyle bağlantı yolu ile Bolu-Samsun yolunda trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Kamyon ve tır gibi ağır tonajlı araçların da etkisiyle yavaş ilerleyen trafik, Karabük yol ayrımında normale dönüyor. Öte yandan, Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesiminde Akyazı ve Hendek mevkileri arasında da araç yoğunluğu yaşanıyor.

Öte yandan 17-25 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyol geçişlerinden ücret alınmıyor.

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ / AA)