Koronavirüs salgını yüzünden bu yıl tüm ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de buruk bir Ramazan ayı yaşanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde cemaat ile Teravih Namazı kılınmasına virüs bulaşma riski nedeniyle izin verilmezken, iftar çadırları ve toplu iftarlar da iptal edilmişti.

Tüm bu olumsuzlukların yanında iyi haber, Ramazan ayının olmazsa olmazı tatlı fiyatlarından geldi. Düzce’de tatlı imalatı yapan Hakan Unlu Mamulleri yetkilileri, koronavirüs salgını nedeniyle tatlı fiyatlarına zam olmayacağını belirtti.

“TATLI FİYATLARIMIZ GEÇEN YILLA AYNI…”

Konu ile ilgili Öncü Haber’in sorularını yanıtlayan Hakan Unlu Mamulleri yetkilisi, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, tatlı çeşitlerine talep artışı oldu. Bizlerde bu talebi karşılamak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Vatandaşlarımız özellikle Baklava ve Tulumba Tatlısı çeşitlerine talep var. Biz iki yıldan bu yana tatlı fiyatlarına zam yapmıyoruz. Bu yıl yapmayı düşünüyorduk, ancak sizin de bildiğiniz gibi ülkemiz büyük bir sıkıntının içinden geçiyor.

Bu nedenle zam yapmayı düşünmedik. Fiyatlarımız geçen yılla aynı olacak. Çünkü Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok işyeri kapandı, bir çok insanımız işsiz kaldı. Bu nedenle zam yapmadık” dedi.