Düzce’de bayram alışverişi hız kazanmışken, tatlıcıların bayram öncesi yoğun mesaisi de devam ediyor. Bayramların vazgeçilmezlerinden olan tatlı için Düzce’deki imalathaneler yoğun mesai harcıyor. Öncü Haber, yoğun mesaideki tatlıcılar ile görüşerek,  en iyi tatlının sırrını öğrenmeye çalıştı. En çok merak edilenlerden olan ‘tatlıya zam var mı?’ sorusunu da birinci ağızlara sordu.

‘EN İYİ KALİTEYİ SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Düzce’de 3 yıldır faaliyet gösteren Şehrazad Künefe’nin sahibi Abdullah Taş,  “Düzce halkına en iyi hizmeti vermek için sabah akşam buradayız.” Diyerek bu ortamda tatlıya zam yapmadıklarını ve yapmayacaklarını açıkladı. Taş, ‘en iyi tatlı nasıl yapılır’ sorusuna ise “Fıstıklarımız, yağlarımız baharatına kadar bizim o taraftan geliyor. En iyi kaliteyi sunmak için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde cevap verdi.

GLİKOZ VE MISIR ŞURUBU YERİNE PANCAR ŞEKERİ

15 yıldır Düzceliler’e hizmet veren Vezirbey Künefe’den Umut Eren ise, “Tatlılarımız glikozsuz ve mısır şurupsuz bir şekilde kendi üretimimiz yüzde yüz şekerden yapıyoruz. Birinci sınıf tatlıdır. Bu uygun fiyatlarda veren başka bir yer yok.” dedi. En iyi tatlının sırrını ise, “Bu kullandığınız malzemeden kaynaklanıyor. Tereyağımız yüzde yüz birinci sınıf. Unumuz özel baklava unları. Hiçbir katkı maddesi yoktur. Nebati yağ kullanmıyoruz. Organik yüzde yüz pancar şekeri kullanıyoruz. Güzel de pişirdiğimiz zaman ortaya güzel bir tat veriyor.” cümleleriyle anlattı. Düzceliler’e tatlılarını kaliteli yerlerden alma tavsiyesinde bulunan Eren, “Öyle merdiven altı yerlerden tatlı almasınlar. Yüzde yüz güvenilir olması lazım.” dedi. Öte yandan Vezirbey Künefe’de de bu bayram tatlı fiyatlarında artış olmayacak.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ZAM YOK

Hakan Unlu Mamülleri tatlı ustası Cumali Koçyiğit tatlının iyisinin renginden anlaşılacağını söyledi. En iyi tatlı için glikoz yerine şeker kullanılması gerektiğini vurgulayan Koçyiğit diğer malzemelerin de kaliteli olması gerektiğini söyledi. Koçyiğit koronavirüs nedeniyle fiyatların geçen seneyle aynı olduğunu ve zam yapılmayacağını aktardı.