Akçakoca’da yapımına 2005 yılında başlanan Belediye hizmet binası bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa TBMM Başkanı Köksal Toptan, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu, Karayolları 4. Bölge Müdürü Vacip Mert, Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Yapı ve Bayındırlık Genel Müdürü Sefer Akkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ve çok sayıda davetli katıldı. Mehteran Gösterisi ile başlayan açılış töreninde Belediye Bandosu ve Halk oyunları ekipleri de gösteri yaptı. Ak Parti’nin üç Düzce Milletvekili de açılış nedeniyle uzun bir süreden sonra ilk kez bir arada görüntülendi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, zor şartlar altında görevi devraldıklarını belirterek, görev süreci boyunca hayal edilemeyecek projelerin altına imza attıklarını ve bir çoğunu da gerçekleştirdiklerini söyledi. Görevi bırakmaya hazırlandığını da belirten Çiloğlu, Turizm şehri Akçakoca’da alt yapısı bitmiş, hizmet binası tamamlanmış, iş merkezi ve katlı otoparkı ile kurumsallaşmış bir belediye devredeceklerini söyledi.

Çocukların salladığı Türk bayrakları ile Büyük bir coşku içinde Kürsüye gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Türkiye’nin hızla büyüdüğünü belirterek dünyanın en büyük 20 ülkesinin katıldığı G-20 zirvesinde Türkiye’nin 17. sırada masaya oturduğunu hatırlattı ve inşallah yakın gelecekte  G-8 zirvesinde de o masada oturacağız dedi. Çiloğlu’nun görevi bırakmaya hazırlanması ve bu yöndeki imalı konuşmasına da değinen Toptan, Çiloğlu’na işleri yarım bırakıp gitmek yok, başladıysan bu işlerin sonunu getireceksin, biz de sana yardımcı olacağız dedi

Törende konuşan Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış ise, halka hizmet anlamında yapılan binanın çok önemli olduğunu belirterek, Akçakoca - Düzce duble yol çalışmalarına değindi. Yolun tamamlanması için çalmadığı kapı kalmadığını hatırlatan Yakış, yolu neredeyse bitirdik ama bu yol başımda da siyah saç bırakmadı dedi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç da yerelleşmenin önemine değindiği konuşmasında Akçakoca gibi Türkiye’nin Tüm turizm şehirlerinde yaz aylarında artan nüfusa değindi ve daha iyi hizmet verilebilmesi için bu tür belediyelere özel bir kanun çıkarılmasını istedi ve yazın nüfusu kat kat artan belediyelerin daha iyi hizmet verebilmesi için gelirlerinin arttırılmasının sağlanmasını istedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edildi ve hep birlikte kurdela kesilerek belediye hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından davetliler yeni belediye Hizmet binasının odalarını gezerek incelemelerde bulundular..