İki yıl önce yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası uygulaması Salı gününden itibaren zorunlu hale geliyor. Artık hiçbir kamu kurumu kimlik numarası olmadan işlem yapmayacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden ilgili tüm kurum ve valiliklere gönderilen genelgede, Başbakanlığın 2006’da yayınlana genelge hatırlatılarak ”kişiler adına düzenlenecek her türlü form, beyanname, kimlik kartı, vergi kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport gibi bütün tanıtıcı belgelerde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasına yer verilmesi gerektiği belirtildi. 

Genelgede ayrıca, “ kimlik numarası kurumlar ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin her türlü işlemlerinde esas alınır” denilmişti. Ayrıca, nüfus cüzdanlarında T.C. Kimlik Numarası olmayanların, nüfus cüzdanlarını değiştirme zorunluluğu bulunmadığı belirtildi.

Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşlarımızla ilgili olarak, bu numaranın kurumlarca kimlik paylaşımı sisteminden, kimlik paylaşımı sistemine bağlı olmayan kurumların ise vatandaşın ibraz edeceği nüfus edeceği nüfus kayıt örneklerinden temin edilmesinin mümkün olacağı kaydedildi.

.