Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri için siyasiler de oylarını vermek üzere sandık başına gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili 1. Sıra Adayı Zafer Teber oyunu sabahın erken saatlerinde Konuralp Çiftepınarlar Mahallesi’nde bulunan Konuralp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelerek kullandı.

Sandık görevlileri ile selamlaşan Teber, oyunu kullanmasının ardından yaptığı açıklamada “Vatana millete hayırlı olsun.” temennisinde bulundu.

“Türkiye kaderini belirleyecek bir seçime gidiyor”
Teber şu değerlendirmede bulundu:

“Ülkemize, Düzce’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün önemli bir gün. Türkiye kaderini belirleyecek bir seçime gidiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın gelip oylarını kullanması çok önemli. Benim oy kullanmak için burayı seçmek istememin sebebi, Konuralp biliyorsunuz yok edildi, hiçbir yerde geçmiyor artık. İsminde Konuralp geçen bir okulda kullanmayı tercih ettim. Tek sebebi, hem tarihi hem de tabii güzelliği ile kendisini öne koymuş olan Konuralp 2100 sene önce yapılmış olan 10 bin kişilik bir tiyatro var. Biz 750 senelik tiyatroyu 22 senede zor bitirebildik. Bu konuya vurgu yapmak için buradayım. Buraya verilen 20 katlı binaları protesto ediyorum. Bu şehrimize yapılmış en büyük kötülüklerden bir tanesidir.”

“Hemen hemen her yaşlının yanında sandık başkanı da içeri girmiş”
Teber konuşmasını oy kullandığı salonda, sandık başkanı ve gözlemciler arasında yaşanan sorunu anlatarak sürdürdü. Bazı yaşlı vatandaşların oy kullanırken yanlarında birine ihtiyaç duyduğunu belirten Teber, şöyle devam etti: “Bu salonda çok dikkat çeken bir durum yaşandığını öğrendik. Söz konusu yaşlılarımıza ya bir yakını ya da tarafsız bir sandık görevlisi eşlik etmeli. Ancak burada oy kullanan hemen hemen her yaşlının yanında sandık başkanı da içeri girmiş. Bunu müdahale etmek olarak değerlendiren gözlemci arkadaşlar da itiraz ediyor ve dilekçe veriyor. Buna karşılık sandık başkanı dilekçeyi almıyor. Sorduğumuzda ‘Yoğunluk vardı onun için almadım, yoğunluğu atlattıktan sonra alacağım’ dedi ve sulha kavuşturduk meseleyi.”

CHP’nin 2. Sıra Milletvekili Adayı İlknur Başak Tütüncü de Kazukoğlu Mahallesi’nde kullandı.


Haber: C.ÜSTÜNER