Düzce Depremzedeler Derneği adına açıklama yapan Ayşegül Şenol Can şehrin bir çok yerinde atıl vaziyette kalmış, kullanılmayan ve çevreye zarar veren binalar bulunduğunu söyledi.

Şenol Can, “Şehrin güvenliğine karşı alınan rant odaklı kat artış kararları ve imar afları, denetimsiz yapılaşmalar büyük riskler getiriyor. Aradan geçen yıllarda nüfusumuz arttı, konut, okul, yol, hastane, işyeri, ulaşım ihtiyaçlarımız arttı, ancak biz hala depremde yıkılanları tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Düzce Deprezedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can ayrıca “Bizde yıkılacak bina mı yok yoksa bu çalışmaları yapacak vali, il müdürü gibi yönetici mi yok?” şeklinde konuştu.

17 Ağustos depremi ile ilgili bir açıklama da İnşaat Mühendisleri Odası'ndan geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ömür Güneş her 17 Ağustos'ta aynı sorunları dile getirdiklerini ancak gereken önlemlerin alınmadığını söyledi.

Güneş, “17 Ağustos Depremi'nin her yıldönümünde soruna ve alınması gereken önlemlere dikkat çekmek durumunda kalmak bile başlı başına tuhaflığa işaret etmektedir. Bu tuhaflığın sorumluluğu elbette ne vatandaşlardır ne de meslek odalarıdır. Sorumlular bellidir; deprem yıldönümleri sorumlulara sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmaya vesile olmaktadır. Bir doğa olayı olan depremin önüne geçebilmek elbette mümkün değildir. Asıl hedef, doğa olaylarının doğal afete dönüşmesinin önüne geçmek, yer hareketlerine ve zemine uygun yapı üretebilmek, depremi tehlike olmaktan çıkartmaktır” dedi.

Haber: M. YILMAZ