Yıllarca tartışıldıktan sonra İSKİ'nin Düzce'yi su havzası olarak ilan etmesi beklentisi nedeniyle İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi'nden apar topar geçirilen Çevre Düzeni Planı'nın askı süresinin dolmasına iki hafta kala, mevzi imar planı değişiklik taleplerinde büyük artış yaşanıyor. İl Genel Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimini değişiklik taleplerini görüşerek geçirdi.

Akçakoca'ya bağlı Balatlı, Kirazlı ve Ortanca köylerinin yerleşik alan planının tutanak ve kadastro paftalarının onaylanmasına yönelik üç talebin İmar ve Bayındırlık komisyonu'na havale edilmesi ile başlayan toplantıda, Merkeze bağlı bazı bölgelerde bulunan arsaların konut, konut dışı kentsel çalışma alanı ve sanayi alanı olarak mevzi imar planı değişikliğinin yapılmasına yönelik talepler gündeme geldi. Daha sonra ise Kaynaşlı ve Gümüşova ilçelerinde bulunan arsaların konut dışı kentsel çalışma alanı ve konut alanı olarak düzenlenmesine yönelik teklif görüşüldü. Tüm değişiklik talepleri İmar ve Bayındırlık komisyonu'na havale edildi.

İhtisas komisyonlarından gelen raporlar da mevzi imar değişiklikleri konusunda yapılan çalışmalarla ilgili idi. Değişikliklere yönelik komisyon raporları mecliste oybirliği ile kabul edildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, Çevre Düzeni Planı'nın 14 Temmuz tarihinde askıdan indirilmesi ile birlikte İl Genel Meclisi'nin mevzi imar değişikliklerini gerçekleştiremeyeceğini, bu nedenle tekliflerin mümkün olduğu kadar çabuk görüşülmesi gerektiğini dile getirdi.

Değişiklik taleplerinin büyük çoğunlukla D 100 karayolu boyunca kurulmuş olan sanayi tesislerinden geldiği öğrenilirken, sürenin daralması nedeniyle talep sahiplerinin aceleci davrandığı da bildirildi.

Pazartesi günü yapılması beklenen Belediye Meclisi toplantısında da imar planı tadilat taleplerinde de artış yaşanması bekleniyor.