Hakkari Dağlıca'da hain pusuda şehit düşen Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı'nın ailesini telefonla arayan Başbakan Ahmet Davutoğlu aileye başsağlığı diledi.

BİR TEK ANADOLU AJANSI ÇAĞRILDI

Şehit babasının telefon görüşmesine basın olarak bir tek anadolu ajansı çağrıldı. kamera kayıtları görüntüleri ise Ak Parti İl başkanlığının sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı. 

Davutoğlu ile yaklaşık 5 dakika süren bir telefon görüşmesinde acılı baba şehit haberinin alındığı akşam yaptığı açıklamaları hatırlamadığını belirterek, Davutoğlu'ndan bir başbakan olarak değil bir baba olarak haberlerin kaale alınmamasını istedi.

KAALE ALMAYIN NE OLURSUNUZ

Şehit babası Aksarı, “Şehidimle şanımla gurur duyuyorum. Allah sizden razı olsun. Ben sizinle gurur duyuyorum. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Sayın Başbakanım bende sizle o konu hakkında konuşacaktım. Dün bana 4 tane sakinleştirici iğne vurdular. Ben inan ki hiçbir şey hatırlamıyorum. Burada muhtarımda şahit. Burada belki vekillerimde görmüşlerdir, duymuşlardır. Ben bir şey hatırlamıyorum. Ben şuna üzülüyorum. Ben Cihan gibi bir evladımı vermemin mutluluğunu yaşarken bana bunu zehir etmelerine hakları yoktu. Ben sizden bir büyüğüm olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmanızı istiyorum. Kaale almayın ne olursunuz. Biz sizin 12-13 yıllık döneminizde biz Ak Parti’ye ihanet şeklinde hiç bizim köyde hiçbir şekilde bir tane dahi oy çıkmazdı. Benim kendi ailem 22-23 kişi olmak şartıyla komple oy çıkardı. Ben ihaneti yapamam, yaptıramam. Allah devletime milletime ve sizlere zeval vermesin.”dedi.

OĞLUMUN YERİNE DEVAM ETMEK İSTİYORUM

Şehidin annesi ve babaannesi de Başbakan’la kısa bir görüşme yaparak Davutoğlu’na dua ettiler.
Baba Aksarı, “Benim devletime ve milletime ihanet edebilmem için ilk önce onların hakkında konuşmam lazım. Eğer ben şehidime aileme ihanet edersem bilin ki devletime de ihanet ederim. Biz elimizden geldiği kadar vatanımıza milletimize yine evlatlarımı torunlarım var onları vermeye hazırım. Sizden bir şey daha istiyorum. Eğer müsaade ederseniz. Doğuya gidip oğlumun kaldığı yerden ben devam etmek istiyorum. Ben bir şey  istiyorum. En azından bir 6 ay orada onun kaldığı yerden devam etmek istiyorum. Sizler için inşallah en hayırlısı olur, düşmanlarınızı çatlatır, dostlarınızı sevindirirsiniz. Allah her şeyin en hayırlısını sizlere nasip etsin.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Telefonla görüşen Şehit ailesinin yanında İstanbul AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Haber:Y.SEVER