TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçidinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle, trafik durma noktasına geldi. TEM Otoyolu Tüneller mevkiinde  Ankara ve İstanbul İstikametine ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanırken, araç sürücüleri kar yağışı ve yoldaki buzlanmalara karşı sürekli uyarılıyor.

Yer yer 1 metrenin üzerine çıkan kar kalınlığı nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri TEM Otoyolu ile D-100 Karayolu Bolu Tünelini açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gece saatlerinde İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan TEM Otoyolunun Bolu Dağı Kesiminde bekletilen tırların, yolun yeniden ulaşıma açılmasıyla hareket etmeye başlamasıyla, yolun İstanbul istikametinde zaman zaman tır yoğunluğu yaşandı.

Bugün de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri, TEM Otoyolu Düzce ve Bolu kesimi ile D-100 Karayolu Bolu Dağı geçidinde karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.   

Öncü Medya / AA