Düzce’de 1.5 aydır kapalı olan restoran ve kafeler kademeli normalleşme kapsamında müşteri kabul etmeye başladı. 13 Nisan'dan beri paket servis ve gel-al yöntemiyle yürütülen hizmetler, bugün itibariyle işletmelerde veriliyor.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi kapsamda yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatlerinde belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.

Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak hizmet veriliyor

Düzce’de kademeli normalleşme kapsamında yeniden açılan restoran ve kafeler saat 07.00'dan itibaren müşterilerine hizmet veriyor. Belirlenen kurallara göre iş yerlerini açan esnaf hazırlıklara geceden başladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından özellikle uzun zamandır kapalı olan kahvehane işletmecileri, geceden temizlik için kolları sıvadı. Müşteriler de sabah saatlerinde açılan kafe, restoran ve kahvehanelerden hizmet almaya başladı. Sosyal mesafe kuralına uygun şekilde oturtulan müşterilere, iş yeri çalışanları maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak hizmet veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını heyecanla izleyen Düzceli esnaflar, açıklamanın ardından sabahın erken saatinde hazırlıklara başladıklarını belirtti.

“Biz müşterilerimizi onlar da bizi özlemiş”

'Bismillah' diyerek saat 07:00’da dükkanlarını müşterilere açan kahvehane esnafı, “Biz müşterilerimizi onlar da bizi özlemiş. Tüm tedbirlere ve kurallara uyuyoruz. Maske-sosyal mesafe ve hijyene önem veriyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder.” dedi.

“Esnafın dayanacak gücü kalmamıştı”

Müşteri olarak kahvehaneye gelen vatandaşlar da esnafın zor günler geçirdiğine işaret ederek, “Yeme-içme sektörünün açılması çok iyi oldu. Ayakta durmakta artık zorlanıyorlardı. Esnafın dayanacak gücü kalmamıştı. Tedbirlere uyarak hep beraber bu süreci atlatmayı diliyoruz.” dedi.

“Müşterilerimizle buluştuğumuz için sevinçliyiz”

Müşterilerini yeniden ağırlamaya başlamaları nedeniyle yaşadığı sevinci aktaran lokanta esnafı, uzun bir aranın ardından belirlenen kurallara göre iş yerlerini düzenledi.

Müşterileriyle buluştukları için heyecanlı olduklarını söyleyen lokantacılar, “Sabah 05:00’ten sonra dükkanımıza geldik. Temizliğimizi ve hazırlıklarımızı yaptık. Kapılarımızı saat 07:00’da müşterilerimize açtık.” diye konuştu.

“Süreç herkes için hayırlı ve bereketli olsun”

Sürecin herkes için hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan esnaf ve vatandaşlar, tekrar kapanmak istemediklerinin altını çizdi.