Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aylık olağan faaliyet raporunu açıkladı. Geride kalan temmuz ayı içerisinde yapılan uygulama ve denetimleri içeren raporda, hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Buna göre; 127 köy ve 13 mahallede 9 bin 562 baş büyükbaş hayvana program kapsamında LSD aşısı, 52 köyde 392 baş büyükbaş hayvana şap aşısı, 1 köyde 200 baş büyükbaş hayvana şarbon aşısı, 1 köyde 134 baş küçükbaş hayvana PPR (Veba) aşısı yapılmıştır. Ayrıca koruyucu olarak 28 köy 3 mahallede 381 baş buzağıya brusella aşısı, 20 köy ve 8 mahallede 83 köpeğe kuduz aşısı uygulandı.

Ayrıca hayvan pazarının açık olduğu perşembe günlerinde yapılan denetimlerde herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadığı açıklandı.

Raporda, ısırık vakaları yine yerini aldı. Bu kez rakamın yüksekliği dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz temmuz ayında ilimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 95 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınmış ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemiştir.” ifadesi kullanıldı.

HABER: C. ÜSTÜNER