Türk Eğitim- Sen Düzce Başkanı Aydın Koç, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Koç, “ İsrail Hükümeti, Hitler'e taş çıkartırcasına bir soykırım başlattı. Çocuk, kadın, yaşlı genç demeden tüm insanlara ölüm saçıyor. Havadan karadan bombalar yağdırarak, cami, okul, hastane demeden her şeyi yakıyor, yıkıyor.” dedi.

Dünya üzerinde kurulu bulunan elli dört İslam Devleti'nin bu vahşete seyirci kaldığını da iddia eden Eğitim-Sen Düzce Şubesi Başkanı Aydın Koç, “ Dünyanın her köşesinden, din, dil, ırk farklılıkları bulunan toplulukların, yaşam hakkı adına İsrail Devleti'ni protesto etmeleri insanlık onuru adına tek teselli oluyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Koç tepkilerini dile getirdiği açıklamasında şu sözlere yer verdi.

 “ Filistinli Müslümanlara acımıyorsanız bari, Yahudi soydaşlarınıza acıyın onları da ürettiğiniz ateşte yakıp kan gölünde boğmayın. Kundaktaki bebekleri, masum çocukları, savunmasız kadınları, doktorları vicdansızca öldürürken, nasıl acımadıysanız, o mağdurlar bir gün galip geldiğinde sana acımalarını beklemeyeceksin.”