Düzce’de altyapı sıkıntıları nedeniyle yaşanan sorunlar bitmiyor. Bu kez tepki sesleri, Konuralp’te bulunan Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi Tabakhane Sokak’tan yükseldi. Sokakta kanalizasyon olmaması nedeniyle senelerdir sıkıntı çektiklerini dile getiren vatandaşlar, başlayan çalışmaların ise bölgenin sit alanı olması gerekçe gösterilerek yarım bırakıldığını öne sürdü. Evlerden akan pis suların bir fındıklıkta bulunan foseptik kuyusunda biriktiğini anlayan sokak sakinleri, ancak özellikle kış mevsiminde bu kuyunun tıkanması sonucu evlerini lağım bastığı iddiasında bulundu.

Fındıklıkta kuyu açtılar”

Foseptik kuyusunun yakınındaki evde ikamet eden Ferahmuz Gür, sorunu şu sözlerle dile getirdi: “Burası Şehit Hüseyin Kıl Mahallesi, Tabakhane Sokak. Bundan evvelki belediyenin yaptığı bir kanalizasyon vardı yarım bırakılmış. Yarım bırakılan yerin ilerisindeki fındıklıkta bir kuyu açtılar. Bu sokaktaki 8-10 evin foseptiği o kuyuya gidiyor. Burası da doluyor zamanla arada da gelip çekiyorlar. Özellikle kış sezonunu geldiğinde bu sıkıntıyı çekiyoruz. Konuralp’in sit alanı olmasından ötürü çalışmalar durduğu için burası yapılamadan kaldı. Ancak kanalizasyon olmaması buradaki evleri etkiliyor. Bize “Siz halledin” diyorlar da bizim halledebileceğimiz bir şey değil belediye hallediyor bu sorunları. “Elimizdeki plana göre aşağı gitmesi gereken planı yukarıya çevireceksiniz” dediler. Bu mümkün görünmüyor. Kendi planlarını kendileri de bilmiyor. Bilmedikleri şey üzerine de bize ahkam kesiyorlar.”

Ne zaman yapacaklar?”

Raziye Şimşek ise belediyeye seslenerek; “Belediyeye ve gerekli yerlere de başvuruları yaptık. “Yapacağız” diyorlar ama zaman vermiyorlar. Ne zaman yapacaklar?”

Evim birinci kat olduğu için benim evime taşıyor”

Taşan lağımın evine kadar geldiği Neziha Şimşek sokakta yaşayan bir vatandaş olarak çektikleri sıkıntıları anlattı. Şimşek; “Biz bu mahallenin sorununu biliyoruz. Tıkandığı zaman geriye taşıyor. Benim evim birinci kat olduğu için benim evime taşıyor. Altyapı çalışmalarımız da bitmedi zaten 2 sene oldu çalışmalar duralı mahkemede şu an. Geçen sene ramazan ayında tıkanmıştı açtık. Mahallenin içi lağım oldu. Rezillik çekiyoruz, kanalizasyon olmayınca çok zor oluyor. O lağım taştığında sadece geçici çözüm olarak belediye gelip çekiyor olan bu!" diye konuştu.