Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yazıhaneler, peronlar, esnaf dükkanları, bekleme salonları ve banklar boş… Büyük umutlarla terminalde yeni bir sayfa açan onlarca esnaf adeta sinek avlıyor.










Esnaf, işlerinin bu denli kötü olmasının nedenini ise terminalden hareket eden köy minibüslerinin eski adreslerine dönmesi olarak gösterdi. Trafik sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle köy minibüslerinin terminale giriş çıkışının sona ermesiyle birlikte günlük 400 aracın terminalde uzaklaştığını ve günlük 10 bin lira kayıplarının olduğunu söyleyen esnaf, yetkililere aldıkları karardan dönmeleri için çağrıda bulundu.



Esnaf terminalin fiziki eksiklikleri nedeniyle yaşadıkları sorunları da dile getirmeyi ihmal etmedi.

Esnaf bitti
Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Dernek Başkanı Resul Üçüncü, esnafın maddi yönden zor günler geçirdiğini belirterek, “10-15 gün sonra esnaf dükkanının anahtarını belediyeye bırakır. Bu konuyla ilgili belediye başkan yardımcıları ile görüştük. Hepsi topu Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e attı. Başkan Keleş’e de maalesef ulaşamadık. Biz burayı son çare bırakacağız. Burada ne yapabiliriz ki? Esnaf iş yapamıyor. Kirasını bile ödeyemiyor. Esnaf bitti. Biz onların bir dediğini iki etmedik fakat bizi yalnız bıraktılar. Buradaki köy minibüs durağını neden kaldırdılar? Tam işler oturdu. Terminali ikiye böldüler.” dedi.



Sorumlulardan kötü gidişatın düzeltilmesini isteyen Üçüncü, köy minibüslerinin neden olduğu trafik sıkışıklığını yetkililerden kendilerine göstermelerini talep etti.

Üçüncü, köy minibüslerinin terminale giriş çıkışlarının yeniden sağlanmasını istediklerini dile getirerek, aksi durumda eski Çoban Garajına döneceklerini vurguladı.

Kimsenin insanların rızkıyla oynaya hakkı yok
Terminalde kafeterya işletmeciliği yapan Ali Sezer, köy minibüslerinin terminale giriş çıkışına son verilmesiyle mevcut müşteri potansiyelinin sona erdiğinin altını çizdi.



Terminal esnafının geleceğin karanlık olduğunu kaydeden Sezer, “tüm esnaf gelecek yıl iş yerlerini devredecek. Belediye yetkilileri garajı vermek istedikleri birileri var ve bilinçli yapıyorlarsa bizde bilelim, gidip teslim edelim. Bu kadar insanı mağdur etmek belediyeye yakışan bir hareket değildir. Bir tane yetkili buraya gelmiyor. Kendimize muhatap bulamıyoruz. Kimsenin insanların rızkıyla oynaya hakkı yok.” şeklinde konuştu.
‘Doğu garajı’ ve ‘batı garajı’ oluşturulmaya çalışıldığı iddialarını dile getiren Sezer, “Batı garajını kimse satacaklar?” çıkışında bulundu.

Artık otobüsleri Çoban’dan kaldıracağız
Otobüs işletmeciliği yapan Kadir Taş, terminal için verilen sözlere karşılık ortaya çıkan durum nedeniyle para kazanamadıklarından yakındı.

Bir diğer otobüs işletmecisi Ömer Taş ise esnafın sabrının sonunun geldiğini ifade ederek terminali terk etmeyi planladıklarını söyledi.



Köy garajının kaldırılması ve vatandaşların terminale ulaşımda yaşadığı sorunlar nedeniyle bir açıklama beklediklerini söyleyen Taş, “Köy otobüsleri bir bedel ödemeden buraya geldiler. Bize de verdiğimiz parayı geri versinler, eski garaja dönelim. Böyle giderse garajdan çıkış için ücretleri vermeyeceğiz. İnsanlar 3 saatte İstanbul’dan Düzce’ye geliyor. 4 saatte Düzce’den herhangi bir köye gidemiyor.” açıklaması yaptı.

Haber:Y.SEVER