Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, son günlerde yaşanan ve artan terör olaylarının ülkenin huzur ve refahına yönelik eylemler olduğunu düzenledikleri basın açıklamasıyla ifade etti. Öğle namazının ardından Belediye Meydanında toplanan yaklaşık 250 kişilik grup terör saldırıları kınadı. Şehitler için dualar etti.

Kılıç, konuşmasında birlik beraberlik mesajı verdi. Terör örgütü ve yandaşlarının isteğinin toplumu birbirine düşürmek olduğunu fakat bu oyuna gelmeyeceklerini söyledi.

Kılıç açıklamasında, "Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP/C'den gelsin, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz" diyen Yalçın, terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Suruç'ta 32 kişinin öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün yaptığı saldırılarla Türkiye'nin yeniden terör sarmalının içine çekildiğini belirten Yalçın, "PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, 'Yeniden Büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyeceklerdir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan dualar edildi.

Terör propagandası yaptıkları ifade edilen gazeteler yakıldı.


Haber:Y.SEVER