Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Düzce Otobüsçüler-Minibüsçüler ve Servis Araçları Odasına bağlı Düzce’de faaliyet gösteren ticari taksilerin bir kısmı ve servis aracı şoförleri bir araya gelerek 600 araçlı konvoy oluşturdu. Şoförler büyük bir katılımla terör olaylarını protesto etmek için konvoy yaptılar. Yeni Bağlantı Yolu Metek TOKİ kavşağında toplanan şoförler araçlarının önlerine Türk Bayrağı asarak çıktıkları konvoyda kent sokaklarını dolaştılar. Trafik ekipleri de belki de Düzce’nin en büyük terör protesto konvoyu olan 600 araca eskortluk yaptı.

Yeni Bağlantı yolunda başlayan konvoyda öncelikli olarak ticari taksiler hareket etti. Servis araçları da konvoya katıldı. 600 araç klakson çalarak Eski Bolu Caddesi ve devamında İstanbul Caddesi boyunca ilerledi. Düzcelilerde geniş katılımlı ses getiren konvoyu ilgiyle izlerken destek verdi. Vatandaşlardan bazıları konvoyu cep telefonuyla kaydetti.Konvoy sonrası Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı ve Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz açıklama yaptı.

Düzce’nin Şehidi Piyade er Cihan Aksarı’ya Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyen DESOB Başkanı Kayıkçı, “ bu vatan için toprağa düşen asker, polis tüm güvenlik güçleri bizlere hakkını helal etsin. Bu ülkeyi bölüp parçalamak için nice vatan hainleri gelip geçti. Aramıza nifak sokmak, ülkede kargaşayı devamlı hale getirmek için nice bölücü düşmanlar her türlü nifak tohumunu ektiler. Büyük Ermenistan projesini hayata geçirmenin hayali içinde bu ülkeyi bölmek, parçalamak istemektedirler. Bu ülkede büyük bir yanlış devam etmektedir. Türk isminin karşısına Kürt ismi konularak haklar adı altında söylemler yapılagelmektedir. Oysaki Türk, Laz, Çerkes, Abhaz, Gürcü, Manav, Muhacir hepsi kardeştir. Bu ülkenin milletleridir. Asıl yanlış milletle milliyetleri aynı kefeye koymaktır. Milliyetleri millet gibi göstermek, karşı karşıya getirme anlamı taşımaktadır. Bu Türk milletine yapılan en büyük hakarettir, şerefsizliktir.” dedi.

Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, bu günlerin birlik olma günü olduğunu söyledi.Basın açıklamalarının ardından konvoyun bir bölümü Mamure Köyü’ndeki şehit evine giderken, bir kısmı da olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber;Y.SEVER