Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, belediyelerin yol altyapısı ve aydınlatmalarının Terra Projesi kapsamında yapılırken özensiz davranılması nedeniyle sıkıntı çekildiğini söyledi. Yılmaz açıklamalarında, OSB toplantılarında TSO Başkanı Metin Büyük'ün yaptığı çıkış ile ilgili olarak da, bazı konuların görüşülmeden gündeme getirilmesi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Terra Projesi ile ilgili şikayetlerinin hatırlatılması üzerine, bu konu hakkındaki şikayetini bir röportajda dile getirdiğini, hemen ardından Düzce Belediyesi'nin tüm belediyelere Terra Projesi ile ilgili olarak sorunların tespit edilerek bildirilmesini isteyen bir yazı gönderdiğini söyledi.

Tespitlerinin gönderilmesinin üzerinden beş altı ay gibi bir zaman geçmesine rağmen ne cevap geldiğini ne de herhangi bir çalışmanın yapıldığını söyleyen Yılmaz, Aydınlatma elemanlarının düzgün çalışmadığını, sürekli sorun yarattığını iddia etti.

Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Terra Projesi'nin 2006 yılı sonunda tamamlandığını, proje tamamlandıktan sonra yapılan bir toplantıda, ilkbahar geldiğinde ne sorun varsa elden geçirileceğine ilişkin söz verildiğini, ancak aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen Hiçbir şey yapılmadığını belirtti.

Yılmaz, OSB toplantısında, TSO Başkanı Metin Büyük ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş arasında yaşanan tartışma ile ilgili olarak ise, OSB Yönetimi'nin değişik iş gördürme yöntemlerinin olduğunu, yaşanan sıkıntının ise bazı ihalelerde dosyanın yönetim kurulu üyeleri tarafından görüşülmeden gündeme getirilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Yılmaz, OSB'da faaliyet gösteren firmaların doğaya saygılı olacağının ifade edilmesine rağmen bir cam fabrikasının büyük bir baca inşa ettiği hatırlatılarak, bu işletmenin çevreye zarar verip vermeyeceği ile ilgili bir soruya ise, firma yetkililerinin bu bacanın üreteceği dumanın insan sağlığına zarar vermeyeceğini söylediğini, kendisinin de böyle olmasını umduğunu, ancak zararlı bir duman olması durumunda ilk etkilenecek olanın hemen yanındaki Düzce Belediyesi Arıtma Tesisi olacağını söyledi.

Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in belediye başkanlarının yarısının değişeceğini söylemesi ile ilgili olarak da , kendisinin bu başkanlar arasında olacağını düşünmediğini söyledi.