Sürücülerin gerekli güvenlik tedbirlerini alarak trafiğe çıkmalarını sağlamak adına Düzce Emniyeti Trafik Şube ekipleri tarafından il genelinde sık sık denetim yapılan motosikletler konusunda yeni talimat!İçişleri Bakanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tescil belgesiz veya sürücü belgesiz trafiğe çıkan ya da standartlara aykırı bir şekilde modifiye edilmiş motosikletlere yönelik sıkı denetim talimatı verildi.
Düzce’de kullanımı yaygın olan ve yaşanan kazalarla da adından söz ettiren motosikletlere yönelik getirilen sıkı denetim doğrultusunda trafik polisleri kontrollerini daha da arttıracak. Ayrıca karar sadece motosikletleri de kapsamıyor. Elektrikli ve motorlu bisikletler de mercek altına alınacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, tescilsiz araçlar veya tescil edilmiş olmasına rağmen standartlar dışı modifiye edilen elektrikli/motorlu bisiklet ve motosikletlerin trafik ekiplerince yakalanması durumunda 199 TL idari para cezası uygulanarak taşıt trafikten men edilecek.
Öte yandan emniyet açıklamasında, "Tescilsiz taşıt sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için, araçlara ait uygunluk belgelerinin on yıl, faturaların ise beş yıl süreyle bayiler / imalatçılar / distribütörlerin arşivinde bulunması zorunluluğundan yararlanıp aracı satın aldıkları bayilerden bu belgeleri temin ederek taşıtlarını tescil ettirmeleri, uygun sürücü belgesi ile kullanmaları, taşıtlarını standartlara uygun hale getirmeleri ve diğer kullanma şartlarına uymaları önem arz etmektedir." uyarısı da yaptı.