Düzce'nin tanınması açısından büyük önem taşıyan ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Topuk Yaylası'na yapmayı düşündüğü spor kompleksi konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, Gençlik ve Spor Genel  Müdürlüğü'nün bu hafta içinde kompleks konusunda tahsis işlemlerine başlayacağını söyleyerek, “Spor kompleksinin yapımı için çalışmalar devam ediyor. Bu konuda bir hafta içinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işlemlere başlayacak. Fenerbahçe Spor Kulübü de nisan ayı içinde arazinin tahsisine başlamayı düşünüyor.” şeklinde konuştu.

Topuk Yaylasına yapılacak olan Fenerbahçe Tesislerinin, Türkiye'nin en büyük spor kompleksi olması planlanıyor. Düzce'ye yapılması için girişimlerin başlandığı devasa spor kompleksinin, Düzce için büyük bir şans olduğu düşünülürken, spor alanları konusunda ihtiyaca cevap verecek tesisler sayesinde Düzce'de büyük bir atılım gerçekleştirilmiş olacak.

Spor faaliyetlerinin yapılabileceği bir çok alanı da içinde bulunduracak olan spor kompleksinin bir an önce yapılması için çalışmalara hız verilirken, tesisin ekonomik yönden de Düzce'ye bir çok artılar sağlayacağı düşünülüyor.

Yapılacak olan Fenerbahçe tesisleri ile birlikte, spor konusunda bir çok eksiklik giderilmiş olacak. 20 milyon TL' ye mal olacak olan ve çok geniş bir alanı kaplayacak olan kompleks de , spor sahalarından, sosyal tesislere kadar bir çok birim bulunacak.

Spor kompleksinin yapılmasına tek engel Bıçkıyanı Köyü Muhtarı Osman Gümüş olurken tesisin yapılması gerektiği konusunda bu zamana kadar Vali Bülent Kılınç başta olmak üzere, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ile Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber açıklamalarda bulunmuştu.