Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve beraberindeki heyet Şıralık Spor Tesislerinde İnlemelerde bulundu. Tozan yapılacak projeler hakkında Vali Fidan ile Belediye Başkanına bilgi verdi.

VALİ: "ÖDENEK GELDİ"
Vali Ali Fidan, inceleme hakkında açıklamalarda bulundu. “140 dönümlük arazimizi özellikle amatör sporumuza katkı sağlayacak şekilde düzenlemek istiyoruz. Fenerbahçe’nin de bu alanda bir tesis yapmak üzere bir talebi var. Buraya hem yen tribünler yapacağız hem de soyun odaları eksiğini gidereceğiz. Bu alanı aktif hale getirerek Düzce’nin sporuna sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda Spor Toto Teşkilat Başkanlığından bir miktar ödeneğimiz geldi. Şimdi belediyemiz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüzle alanca incelememizi yapıyoruz. Bu alan kıymetli bir alan bu çalışmalar nihayete erdiğinde Düzce’ye hizmet edecek şekilde efektif bir çalışma yapmak istiyoruz.”

BAŞKAN: "SPOR, SOKAKTAN KURTULACAK"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yapılacak tesislerle alanın sporseverler için Düzce’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini vurguladı. “Burada Düzce Belediyesine de ait yaklaşık 50 dönümlük bir arazi var. Bu arazi üzerinde biz hem amatör spor kulüplerin hem Düzcespor’un hem de Düzce Belediyesinin spor aktivitelerinin kullanabileceği çok önemli bir tesis yapmak için çalışmaları başlattık. Bu tesis yatakhane, yemekhane, sosyal tesisleriyle antrenman sahalarıyla bütün ihtiyacı karşılayacak düzeyde olacak. Düzcespor’u sokaktan kurtaracak ve daha profesyonel bir alt yapıya kavuşturacak tesisler olacak. Projeler bitme aşamasına geldi. Daha önce yapılmış bir projeyi revize ediyoruz. Burası sporseverler için Düzce’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.”

"ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ"

Keleş basın mensuplarının sorusu üzerine 3.Ligde mücadele edecek Düzcespor’da alt yapı takımının Akademi liginde mücadele edip etmeyeceğine yönelik açıklama yaptı. “Düzcespor’un bugüne kadar hem kendisiyle ilgilendik fakat alt yapısıyla çok fazla ilgilenemedik. Düzcespor alt yapı seviyelerine düşmüştü. Önceliğimiz Düzcespor’u toparlamak olduğu için onun üzerine yoğunlaştık. Bu sene alt yapıyı oluşturmak içinde çalışacağız. Bunlar için en büyük öncelik Düzcespor’a bir tesis kazandırmaktır. Tesis alt yapısını da sağladıktan sonra alt yapıyı da ele alacağız. Bu sene bunlar için biraz erken.” dedi.

Haber:Y.SEVER