Akçakoca'da hem olumsuz hava koşulları hem de balık azlığı nedeniyle balıkçılar denize açılmadığı için tezgahlar kültür balığına kaldı. İlk olarak palamutla iyi geçen sezonu bol bol avladıkları hamsi ve istavritle pekiştiren Akçakocalı balıkçılar, şu günlerde durgun döneme girdi.

Özellikle balık azlığına bağlı olarak teknelerin limanda kalması nedeniyle hamsinin fiyatları rekor şekilde yükseldi. Geçtiğimiz haftalarda fiyatı 8-10 TL arasında değişen hamsi, önce 15 TL'ye yükseldi. Haftanın son günlerinde ise fiyatı 20 TL'ye kadar çıkarak, cep yakar oldu. Bu durum hamsinin tahtını salladı ve tezgahları kültür balıkları süslemeye başladı. Kültür balıklarının cinsine göre fiyatının 10 TL'den başlaması, balıkseverlerin rotasının hamsiden kaymasına yol açtı. Tezgahlarda 6 çeşit balığın 5'ini kültür balığı oluşurken balıkçılar bunları alabalık, çupra, somon, levrek ve taş balığı olarak sıralıyor.

Öte yandan Akçakocalı bazı balıkçılar, hamsi, istavrit, barbun gibi deniz balıklarında fiyat artışlarının devam edeceğini belirterek, gerekçe olarak ise az miktarda avlanmalarına bağlı olarak masrafların karşılanamamasını gösteriyor.