Sağlık alanında çalışanlar için hem kutlama hem de sorunların dile getirildiği bir gün olan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bugün Düzce’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Tıp alanında çalışanlar için önemli bir gün olan Tıp Bayramı nedeniyle Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü birer mesaj yayımladı.

“Milletimize hizmet sunmaktan ve onlar için şifa sunan eller olarak sizleri kutluyorum”
Vali Dağlı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Vatandaşlarına sağlıklı bir yaşam alanı ve imkânı oluşturmak, devletin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Mutlu ve huzurlu bireylerden oluşan bir toplumun temel şartı kaliteli ve etkin hizmet sunan, iyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sistemidir. Sunulan sağlık hizmetlerinin kalite ve seviyesi ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli bir gösterge haline gelmiştir. Bugün, vatandaşlarımızın yaşam standartları, insanımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu alanda Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Milletimize hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olarak sizleri kutluyorum. Hekimlerimiz insanımız ve insanlık için çalışmaya devam edecektir. Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren,  insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ise 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin dört bir yanında insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sunmak için bütün zorluklara rağmen gece-gündüz demeden görevlerini fedakarca yerine getiren doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın ortaya koyduğu çabanın değeri bizler için ölçüsüzdür. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu yana Türkiye'de sağlık hizmetlerinde büyük sıçrama kaydederek sağlıkta kapsamlı bir dönüşüm sağladık.

Düzce’nin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve eksikliklerin giderilmesi, hastanelerimizin yatak kapasitesinin artırılması, ilk adım sağlık kurumları başta olmak üzere erişilebilirliğin artırılması gibi konularda Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. En yakın zamanda yeni açılacak ek tesislerimizle şehrimizde sağlık hizmetlerine erişilebilirliğin daha da artırılmasını hedefliyoruz.
Bu düşüncelerle“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, sağlık hizmetlerinin hemen her alanında özveriyle çalışan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”


“14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nden gelen kutlama mesajında ise şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye'de ilk cerrahhane 14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuştur. Sağlık alanında gerçekleştirilen bu gelişmeler neticesinde 14 Mart, ülkemizde modern tıp eğitimlerinin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. 1919 yılında işgal altındaki İstanbul'da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi şeklinde başlayan Tıp Bayramı, ülkemizde 1976 yılından itibaren 14 Mart'ı da içine alarak "Tıp Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Düzce Üniversitesi olarak, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren Üniversitemiz Hastanesinin kıymetli hekimleri ve sağlık çalışanları başta olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, üniversitemizin değer üretme vizyonunun gelişmesine büyük katkılar sağlamış, yürüttüğü projelerle ülkemize ve üniversitemize büyük hizmetlerde bulunmuş, değerli insan Dr. Talat Bahçebaşı'yı bu anlamlı günde saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ