Fındık piyasasına üç yıl önce giren ve üretilen fındığın büyük bölümünü müdahale alımı ile toplayan Toprak Mahsulleri Ofisi, yeni sezon gelmeden elindeki fındığı en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını arıyor.

TMO stoklarındaki fındığı değerlendirmek için tanıtım amaçlı olarak kabuklu ve kavrulmuş fındık olarak perakende satışı için çalışmaya başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin internet sitesinde açıklanan satış koşullarına göre, kamu kurumlarının toplu olarak bildirilen talepleri iki taksitle ödenmek üzere karşılanacak.

Cari tarih itibarıyla toptan satış bulunmadığı belirtilen açıklamada, Nisan ayı başında gerçekleştirilen 30 bin tonluk fındık satış ihalesinde istenen fiyatlara ulaşılamadığı için satış yapılmadığı da dile getirildi.

Kabuklu ve kavrulmuş  fındık için toptan fiyat açıklanmadığı bildirilirken, belirtilen fiyatların sadece tanıtım amaçlı olduğu da ifade edildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi  Perakende kabuklu fındık ve çifte kavrulmuş fındık  satışı için 250, 500 ve Bin gramlık paketler hazırladı.