Fındık alımları konusunda sıkıntılı günler yaşayan Toprak Mahsulleri Ofisi bu sefer de yaşanan tartışmayla adından söz ettirdi. Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fındık taşıma işi ile ilgili olarak bugün yaptığı ihalede tartışma çıktı. Tartışma nedeniyle 5 kişi göz altına alındı.

TMO'nun fındık taşıma ihalesine 70 firma katıldı. Kabul edilen 50 firma yetkilileri yapılan ihalede hazır bulundu. İhale sırasında 2 firmanın yetkilileri arasında tartışma yaşanınca tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle 2 kişi yaralandı. İhale sırasında çıkan kavgaya müdahale eden emniyet güçleri 5 kişiyi göz altına aldı. Çıkan kavgada yaralanan 2 kişi ise Akçakoca Devlet Hastanesine sevk edildi.

Diğer taraftan Samsun'da fındık alımlarında yolsuzluk yapıldığı ihbarı alan Jandarma ekipleri bu sabah Samsun ve ilçelerinde TMO ile fındık alım merkezlerine operasyon düzenledi. Jandarma 11'i TMO çalışanı olmak üzere toplam 31 kişiyi göz altına aldı. Daha önce de Fiskobirlik'te yaşanan aynı konuyla ilgili iddiaların şimdi de TMO'larda yaşanması, vatandaşlarlar tarafından fındığın kadersizliği olarak yorumlanıyor.