Ekonomik kriz inşaatlarda çalışan işçilerin maaşlarını da etkiledi. TOKİ tarafından Metek Köyü'ne yapılan TOKİ Konutlarında çalışan yaklaşık 300 işçi, 5 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bugün iş bırakma eylemi yaptı. Maaş alamadıkları için büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen işçiler, isyan etme aşamasına geldiklerini ifade etti.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan işçiler, "Artık dışarıya çıkacak halimiz kalmadı. Maaşlarımızı alamadığımız için kredi kartlarımıza yüklendik. Borçlarımız bir haylı arttı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Maaşlarımızı alamazsak ciddi sıkıntıya gireceğiz." şeklinde konuştu.

 

"Çocuğum hastanede yatıyor, para yollayamıyoruz."

 

Alamadıkları maaşları nedeniyle ailelerine de para yollayamadıklarını belirten işçiler, "Hastanede çocuğum tedavi görüyor. Ona para yollayamıyorum. Kredi kartımıza da bir sürü borcumuz var. Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Lütfen bize sahip çıksınlar. Ailelerimiz bizden para bekliyor." dedi.

 

"Bizi devamlı başlarından atıyorlar."

 

Güneydoğu Anadolu illerinde de para kazanmak için işçilerin geldiği konutlarda, yetkililerde işçilere yardımcı olmuyor. Bu konuda da tepki gösteren işçiler, "Yetkililere ne zaman gitsek haftaya ödenecek deyip bize yalan söylüyorlar. Artık beklemekten bıktık. Maaşlarımızı alana kadar da çalışmayacağız. Zaten bizi ücretsiz izin verdiler." ifadelerini kullandı.

 

Jandarma ekipleri de olay çıkmaması için olay yerine gelirken yetkililer basın mensuplarının içeriye girip görüntü almasına da izin vermedi.