24 Aralık 2007 tarihinde ihalesi yapılan ve 1 Şubat 2008'de de yer tahsisi yapılarak inşaatına başlanan Beyciler İlköğretim Okulu'nun belirlenen bitiş tarihinden önce teslim edilmesi planlanıyordu.

Ancak okulda devam eden çalışmaların yavaşlamasıyla birlikte okulun erken bitme ihtimali de ortadan kalktı. Okulda hala dış çephe çalışmaları devam ederken nisan ayına yetiştirilmesi planlanan okulun haziran ayında önce bitirilme ihtimali bulunmuyor.

Beycilerde 13 dönüm arsa üzerinde yapımına başlanan Beyciler İlköğretim Okulu, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini inşaat alanı içinde bulunan prefabriklerde tamamlamıştı. 350 öğrenci ve 22 öğretmeni bulunan okul, yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte eğitime burada devam edecek.

Yapımı 5 milyon 248 bin TL olan Beyciler İlköğretim Okulu 4 katlı olup yaklaşık 720 öğrenci, 24 derslikli, kapalı spor alanına, okuma salonlarına, bilgi teknolojileri sınıflarına, labaratuvar sınıflarına sahip. Son olarak verilen bilgilere göre nisan ayında tamamlanması düşünülen okulun çalışmaların yavaşlanmasıyla birlikte en erken haziran ayında bitirileceği öğrenildi. Çalışmaların tam olarak ne zaman biteceği ise bilinmiyor.